Novi Sad: Rekonstrukcija studentskog doma "Feješ Klara", uskoro konkurs za smeštaj studenata 1foto: scns.rs

Svih 59 soba, sva kupatila, hodnici, čitaonica i TV sala u studentskom domu „Feješ Klara“ biće okrečeni do 5. avgusta, najavljuju iz Studentskog centra Novi Sad. Radovi su počeli pre desetak dana, a pored krečenja, obuhvataju gletovanje, farbanje prozorskih okvira i ragastoa.

„Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova. Iskoristili smo period letnjeg raspusta kada je većina studenata kod kuće, kako bismo sobe pripremili za novu školsku godinu“, rekao je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad prilikom obilaska radova.

Martinović je najavio da će tokom leta biti okrečena i Velika menza, kao i da će u domu „23. oktobar“ biti rekonstruisana hidrantska mreža.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji radovi vredni su oko 6 miliona dinara i predstavljaju nastavak prošlogodišnjeg investicionog ciklusa od 45 miliona dinara, u domovima „Slobodan Bajić“, „Veljko Vlahović“, „Nikola Tesla“, „Sajmište“ i Velika menza.

U međuvremenu, otvoren je i još jedan studentski restoran, u prizemlju Spensa.

U domu „feješ Klara“, koji je izgrađen 1967. godine, ima ukupno 120 mesta koja su raspoređena u šest jednokrevetnih soba, 45 dvokrevetnih i 8 trokrevetnih soba.

U toku je konkurs za smeštaj u svih osam domova u Novom Sadu i dva doma u Somboru i Zrenjaninu. Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u novosadskim domovima, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru.

Konkurs za studente prve godine trajaće od 1. do 15. septembra, a za studente ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra 2022. godine.

Za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa opredeljno je 10 odsto smeštajnih kapaciteta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari