Novi Sad: U petak počinju "Praznične mrazolije" za ugroženu decu 1Foto: facebook.com

Manifestacija će biti održana od 17. do 24. decembra, a predviđeni su počasni gosti.

– Novi Sad će 2022. godine biti Evropska prestonica kulture. U tom duhu želimo kod dece i mladih da istaknemo važnost kulture darivanja, razvoj empatije, solidarnost i humanosti, istakli su organizatori u pozivu.

Svakog dana počasni gost biće jedna institucija ili organizacija sa posebnom humanom i socijalnom misijom – SOS Dečije selo iz Sremske Kamenice, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju iz Veternika, Svratište za decu i mlade iz Novog Sada, NURDOR i udruženje Vera, ljubav, nada.

Na punktu, u okviru događaja, biće i Kutak za dar, gde se mogu doneti pokloni u vidu slatkiša, igračaka, školskog i higijenskog pribora i drugih stvari, uz obaveznu čestitku darodavca.

Organizatori su pozvali vrtiće, škole, građane i kompanije da posete manifestaciju i „svojom dobrom energijom i darovima učine praznike štićenicima institucija lepšim i veselijim“.

U okviru programa, planira se održavanje i tematskih izložbi, zabavnih i revijanih programa, kulturno – umetničkih programa, koji će biti predstavljeni kroz tematske celine „Deda Mrazov TV studio“, „Čestitarski trg za 2022 najlepših želja“, „Bina talenata“ i „Maštovite Božićne jelke“.

Svečano otvaranje je u petak, u 17.30 časova. Tokom pet dana trajanja ovog događaja, aktivnosti će biti organizovane svakog dana, od 16 do 20 časova, na teatronu u prizemlju SPENS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari