Novi Sad uplatio 30 miliona dinara u Fond za lečenje u inostranstvu 1Foto: Grad Novi Sad

Ugovor o dodeli pomoći Grada Novog Sada Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu potpisan je danas u Gradskoj kući u Novom Sadu.

Ugovor su potpisali član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Budžetski fond je osnovan kako bi se pribavio dodatni novac za lečenje pacijenata za koje Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi dovoljno sredstava za lečenje od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje.

Stajić je naglasio da je Grad Novi Sad i ove godine, kao i protekle, u taj Fond uplatio 30 miliona dinara.

„Grad Novi Sad socijalno-odgovornu politiku ne vodi jedan dan, već tokom čitave godine. I ove godine, kao i prethodnih šest, zahvaljujući odgovornim Novosađanima i stabilnom budžetu Grada uspeli smo da izdvojimo sredstva za Fond za lečenje dece i mladih u inostranstvu. Grad je do sada u Fond uplatio ukupno čak 115 miliona dinara, a zahvaljujući pomoći Fonda, više od dve stotine dece i mladih otišlo je u centre za lečenje u inostranstvu, a svetski stručnjaci dolazili u Srbiju zbog operacija“, rekao je Stajić.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek se zahvalio Gradu i svim Novosađanima na humanom gestu ističući da je to ujedno i primer, odnosno poziv drugim gradovima i opštinama da, ukoliko imaju mogućnost, razmišljaju na ovaj način.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari