Novi Sad: Uručeni ključevi stanova pripadnicima bezbednosnih službi 1foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Ključevi 25 novoizgrađenih stanova za pripadnike službi bezbednosti uručeni su danas na ceremoniji u Novom Sadu. Ključeve je uručila premijerka Ana Brnabić.

Ona je tom prilikom podsetila da je taj projekat započet pre pet godina, i da on predstavlja znak zahvalnosti pripadnicima vojske i policije i njihovim porodicama.

„Hvala na svemu što ste uradili za nas i opredili se za poziv koji podrazumeva da ste svakog dana u potencijalnoj opasnosti. Zato što ste na braniku otadžbine, tu ste da branite naš narod i sve naše građane. To je ozbiljan i izazovan poziv i ovo je najmanji znak koji možemo da učinimo za vas“ rekla je premijerka.

U pitanju je prvi paket završenih stanova u okviru „prve B faze“ izgradnja stanova i namenjeni su pripadnicima vojske, policije, Bezbednosno-informativne agencije, ratnim i vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca.

Izuzev stambenih zgrada, napravljena je i prateća infrastruktura, uključujući parkinge i pristupne saobraćajnice, uz dečije igralište. Najavljeno je da će uskoro početi i izgradnja vrtića i osnovne škole.

Radio 021 navodi da se izgradnja stanova za pripadnike bezbednosnih službi planira i u blizini ugla Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, ali se za sada još ne zna kada će početi njihova izgradnja.

Izgradnju ovog naselja pratila je i buka na koju su se žalili stanovnici okolnih zgrada, a na pitanje novinara u vezi sa tim problemom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je izvinjenje građanima poručivši da je „upoznat sa tim problemom, ali da se zgrade ne mogu spustiti kao lego kockice“ i zamolio građane za razumevanje.

Svečanosti su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor BIA-e Bratislav Gašić i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari