Običan prolaznik pomislio bi sinoć da su košarkaši Partizana mt:s premestili odigravanje evroligaških mečeva iz hale Pionir na Kalemegdan. Navijači su na promociji novog, potpuno renoviranog tima srpskog šampiona, napravili takav ambijent koji je u mnogome ličio na atmosferu koju simpatizeri crno-belih već godinama neguju naročito na utakmicama Evrolige.

Atmosfera na prepunoj tribini košarkaškog terena Partizan bila je naelektrisana čitavih pola sata pre zakazane promocije. Čekao se samo ulazak igrača, a naročito trenera Duška Vujoševića, pa da navijači zapale baklje, krenu sa horskim navijanjem i skandiranjem imena svojih ljubimaca. Crno-beli su sinoć predstavili, prema priznanju i samog stručnjaka, jedan od najtalentovanijih timova u poslednjoj deceniji. Od stare garniture ostali su Milosavljević, Čakarević, Anđušić, Bogdanović, Bertans, Đekić, pa i Marinković i Čekovski, koje će, zajedno sa novajlijama Tomasom, Vestermanom, Gordonom, Muslijem, Milutinovim, Gagićem nakon višegodišnjeg kapitena Petra Božića, predvoditi Vladimir Lučić.

– Zahvalan sam navijačima na podršci timu čiji su igrači veoma mladi i talentovani. Potrudićemo se da opravdamo vaša očekivanja. Daćemo sve od sebe da bismo na kraju uživali u novim titulama – naveo je novi kapiten crno-belih.

Navijači su naslutili da će im se posle izlaganja Vladimira Lučića obratiti Duško Vujošević, koji je ujedno poslednji „prozvan“ od strane zvaničnog spikera, tako da su počeli sa skandiranjem: „Uzmi Dule evrotitulu“, što je iskusnom stručnjaku izmamilo osmeh, ali i zanimljivu konstataciju: „Nemojte da me dirate tamo gde sam najslabiji“. Taman kada je iskusni stručnjak hteo da nastavi sa izlaganjem navijači su ponovili pogrdno skandiranje namenjeno jednom od članova porodice Nebojše Čovića predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda. Ni Vujoševićevo obraćanje navijačima, uoči izjave Vladimira Lučića, da ostave gospođu Vesnu Čović na miru, nije proizvelo željeni efekat.

– U trenutku kada stojim pred ovim mladim igračima shvatam da u karijeri verovatno nisam trenirao talentovaniju ekipu – pokušao je Vujošević da izlaganje preusmeri na sportsko polje, nakon čega je dobio veliki aplauz.

– To nije nikakva fatamorgana. Ovi momci poseduju talenat i veliku ljubav prema košarci. Oni su danas ubedljivo u najgoroj formi u odnosu na period koji im predstoji – ponovo su navijači prekinuli trenera crno-belih koji im je uzvratio poznatom rečenicom: „Volimo i mi vas“.

– Odgovorno tvrdim da ovaj tim, ukoliko bi ostao na okupu tri, četiri sezone, uz jedno provereno pojačanje, sigurno može da napadne i pehar namenjen šampionu Evrolige – naznačio je trofejni stručnjak, a zatim se osvrnuo na finansijsko stanje u klubu i na domaće konkurente u novoj sezoni.

– Situacija nije dobra. Nemamo podršku srazmernu rezultatima. Iako je hala za trening trebalo da bude završena pre tri godine, još uvek nije započeto sa njenom izgradnjom. Ministarstvo njenu izgradnju nije predvidelo u budžetu za ovu godinu, nadamo se da će je uvrstiti za sledeću, a u prethodnoj garnituri ministar odbrane bio je zvezdaš. Radnički je oformio jak tim zahvaljujući Mlađanu Dinkiću, a Zvezda i treba da se zahvaljuje Gradu Beogradu i Vladi (usledili su zvižduci sa tribina). Bez obzira na sve okolnosti obećavam krv, znoj i rad. Ne bavimo se time da usrećimo zemlju, već da igramo dobru košarku. U Srbiji će ljudi biti srećni kada ne budu živeli na ivici egzistencije, a ne kada Đuro Pucar bude srećan zbog toga što je OKK Beograd osvojio titulu. Imamo veliki potencijal, čega su svesni i rivali, tako da već na startu pokušavaju da sputaju naš talenat. Nikoga se ne plašimo, imamo ciljeve koje želimo da ostvarimo u svim takmičenjima – zaključio je Vujošević, nakon čega je usledio veliki vatromet.

Vređanje Brankice Stanković

Navijači Partizana sinoć nisu propustili priliku da izvređaju Brankicu Stanković, novinarku poznatu po emisiji „Insajder“. U više navrata su krajnje prizemnim skandiranjem vređali i gospođu Vesnu Čović, a pritom su priredili pravu bakljadu, bez obzira na to što su u publici bili i brojni mališani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari