Novopazarski Državni univerzitet dobio novu rektorku 1foto (DUNP) : Nova rektorka prof.dr Zana Dolićanin

Prof. dr Zana Dolićanin nova je rektorka Državnog univerziteta u Novom Pazaru i tu će funkciju obavljati u naredne tri godine.

Tako je odlučio Savet te visokoškolske ustanove na današnjem zasedanju. Dr Dolićanin je redovna profesorka na Departmanu za biomedicinske nauke.

Savet je ocenio da je nova rektorka, u prethodnom periodu uspešno obavljala funkcije prorektora DUNP i prethodno, rukovodioca Departmana za biomedicinske nauke i da je „postigla izuzetne rezultate u pedagoškom, naučnom i stručnom radu“.

Konstatovala je da je za novopazarski Državni univerzitet je „kvalitet obrazovnog procesa: što podrazumeva redovnu nastavu, adekvatan nastavni kadar, savremeno opremlјene laboratorije i apsolutnu posvećenost studentima. Takođe, naučno-istraživačka delatnost i projekti su klјučni za razvoj univerziteta“.

Profesorka Dolićanin, na mestu, rektora zameniće profesora Dragoslava Šumarca, koju je, u prethodnih šest meseci, bio VD rektora.

Nova rektorka je doktor medicinskh nauka i redovna profesorka na DUNP.

Univerzitetsku karijeru počela je 2001. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Na DUNP je od 2009. godine, gde je bila šefica studijskog programa Zdravstvena nega i rukovodila je Departmanom biomedicinskih nauka od 2015. do prošle godine kada je izabrana za prorektorku.

Od juna ove godine članica je Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Srbije. Više puta bila je na stručnom usavršavanju u inostranstvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari