Novosađani u Novu 2023. ušli uz zvuke grupe Kosheen i vatromet (FOTO) 1Foto: A. Latas

Novosađani su u 2023. godinu ušli uz taktove muzike grupe Kosheen i spektakulaaran vatromet kod Beogradske kapije, koji je osvetlio čitavu Petrovaradinsku tvrđavu.

Više od 20.000 Novosađana i gostiju ispratilo je staru godinu i time je ujedno zatvorena titularna 2022, u kojoj je Novi Sad bio Evropska prestonica kulture.

Bogat program odvijao se na tri bine u Podgrađu Petrovaradina. Na glavnoj sceni ispred Beogradske kapije program je otvario Perpetuum Jazzile. Nakon njih koncert je održao pomenuti Kosheen, a DJ Biesmans nastupio je iza ponoći.

Na sceni smeštenoj na Trgu prote Mihaldžića, publika se zabavljala uz Stereo MC’s i Mimi Mercedez.

U Štrosmajerovoj ulici nastupili su Monohrom, Repetitor i Obojeni program čiji je koncert počeo već u novoj 2023. godini.

U sklopu proslave dočeka postavljena je Teslina svetlosna galerija koja je oživela Podgrađe kroz rad samostalnih umetnika, među kojima su Čida Jasuhiro iz Japana, jedan od Artdeksovih „Devet izvanrednih svetskih umetnika svetlosti“, Pavla Beranova iz Češke.

U obnovljenom prostoru Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi otvorena je 31.decembra multimedijalna izložba posvećena naučnici Milevi Marić Ajnštajn, autora Dušana Jovanovića.

Tako su posetioci dočeka mogli da vide i izložbu „Mileva: Mi smo stena“.

Utisak je da je lepo vreme od jutranjih sati napunilo gradske ulice. Zmaj Jovina i Dunavska bile su centar dnevnih žurki proraćene zvucima trubača. U gradskim baštama kuvali su se kotlići i vino, a kako Novosađani vole da se doteraju za ovakve prilike, kako kažu, prštalo je na sve strane.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari