NS Užice: Vidimo se na blokadi 1Blokada u Užicu/Foto:Nenad Kovačević

Užički odbor Narodne stranke (NS) je saopštio da podržava protestnu blokadu magistrale od Užica ka Zlatiboru i Beogradu, kod Ložioničkog mosta, koja je zakazana za sutra u 14 časova.

Uz ocenu da se „Srbija nalazi u, verovatno, najmračnijem trenutku u novijoj istoriji, dodaje se da su „sve institucije države zloupotrebljene i stavljene u funkciju Rio Tinta i drugih  predatora na prirodu Srbije, kao i domaćih kriminalaca“.

„Nelegitimna Skupština Srbije je usvojila protivustavni Zakon o referndumu i Zakon o eksproprijaciji kojima se, suštinski, ukida republika i pravo svojine. Oni su pravna osnova za pretvaranje naše domovine u koloniju i način da se izdaja zemlje sprovede „po zakonu“, ocenio je taj odbor.

„Iako SNS režim godinama sprovodi projekat dezinformisanja, zaglupljivanja i zastrašivanja, kao neophodan preduslov da se suverenitet otme od građana bez otpora, projekat nije uspeo i narod je ustao da odbrani svoje“, poručio je odbor NS U Užicu.

Uz poruku „Vidimo se na blokadi“, odbor NS je zaključio da su „blokade širom naše zemlje izraz nepristajanja i bunta nepokornog srpskog naroda i slobodnih građana Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari