NURDOR: Humanitarna ski trka 'Budi život' 5. marta na Kopaoniku 1ilustracija Foto: Aleksandra Pavlović

Skijališta Srbije i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) najavili su danas humanitarnu ski trku „Budi život“, koju organizuju 5. marta sa početkom u 12 časova na Кopaoniku, na stazi Кaraman greben.

Svi zainteresovani skijaši i borderi i ljubitelji planine mogu da se od 3. marta prijave za učešće u Upravnoj zgradi Skijališta Srbije na Кopaoniku. Кotizacija za učešće na trci je od 1.000 dinara. Prikupljena sredstva namenjena su za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije. Više informacija nalazi se na sajtu Skijališta Srbije i NURDOR-a.

Zainteresovani koji ne skijaju, a žele da doniraju novac to mogu da učine uplatom na žiro račun NURDOR-a (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka „Budi život“ ili da kupovinom majice daju svoj doprinos akciji. Najbolje takmičare očekuju vredne nagrade, skije i ski karte za narednu sezonu.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Tokom osamnaest godina rada udruženje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovođeni u Srbiji i koji su značajno doprineli poboljšanju kvaliteta uslova lečenja dečjeg kancera.

NURDOR 2019. godinu započinje velikim projektom sa ciljem izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu, a kojom će se omogućiti besplatan smeštaj i briga o deci i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje.

S obzirom da se često radi o materijalno ugroženim porodicama iz manjih sredina, od izuzetne je važnosti da im obezbedimo podršku. Da ni za jedno dete bolest ne predstavlja prekid detinjstva, a za roditelje oduzimanje dostojanstva, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari