NVO pozvale državne organe Srbije da od NATO traže naknadu ratne štete i izvinjenje za 1999.

Ostavite komentar


  1. Odličan potez, sada da vidimo da li će „Aca Srbin“, smeti da prihvati ovaj predlog i pošalje zahtev Zapadu i velikim silama za nadoknadu štete i izvinjenje?

    1. Prvo , da saznamo pravu istinu zbog cega su nas bombardovali a zatim da trazimo krivce i odgovorne.

      1. Recimo da smo krivi za nešto što ti aludiraš. Zašto su bombardovali Libiju, Siriju, Irak, Avganistan, Vijetnam…???

      2. Zbog ruda na KOSMET-u su nas bombardovali. Kome to nije jasno, grehota da nije bio na mestu Milice Rakic ili decka iz Novog Sada koji je u rano jutro krenuo na posao…ili na mestu radnika iz RTS-a.

        1. @Da se nikad ne zaboravi***Da li znaš ime bilo kojeg deteta koje je nastradalo zbog srpske opsade Sarajeva,snajperskog metka na civile,decu,sa srpskih položaja?E,to ne znaš!

          1. Ta deca su u Sarajevu dobila spomenik, u centru grada u parku u Sarajevu sa svim imenima stradalih i godinom rođenja i kad su stradali. Tako treba i u Beogradu nasa deca da dobiju spomenik.

          2. A koliko je dece stradalo od handzar divizije i ostalih fanatika,koliko od ustaša ine samo devedesetih nego i četrdesetih,pa od nemaca u velikom ratu itd.To je pravo pitanje.

    1. Je l misliš na porodicu Milošević iz Sirije, Libije, Iraka, Avganistana, Libije, Gvatemale, Paname, Filipina ili Vijetnama ?!

  2. Probudio se jedno jutro Bil Klinton,bilo mu dosadno pa rešio da nekog bombarduje,zavrteo globus i prstić mu pao na Srbiju. Jel’ bilo tako ili ipak nekako drugačije?!NATO nikad ne reaguje bez razloga,a vi se zapitajte zašto se dogodilo to što se dogodilo SRJ 1999.god.!

    1. Kako tebe treba proterati iz Srbije, sram te bilo koliko si glup(a). Ne reaguje nato bez razloga, to si u pravu, nato reaguje kad CIA ima interes da neku zemlju unisti pa dođe neki zlikovac Voker da prekroji istoriju za dolare koje je od siptarske narko mafije uzeo.

  3. Ko će da plati ratnu odštetu kosovskim civilima Albancima,proteranim u Albaniju i u Makedoniju,interno raseljenima od strane vojske SRJ i srpske žandarmerije1998.god.,pre NATO intervencije?

    1. Ko ce da plati odstetu porodicama nestalih kojima se ni grob ne zna, a koji su u zutu kucu odvedeni. Achtung Achtung… Achtung…

    2. Rat je počeo napadom terorista na snage vojske i policije počneš sukob a onda hoćeš odštetu vrlo cinično.

  4. Sramota da se ni danas ne zna tačan broj žrtava. Poginulo između 3.500 i 4.000 ljudi? 500 ljudi se ne zna da li su živi ili mrtvi?!
    Da se radi o cifri od 2.755.500 i 2.756.000 pa nekalo….
    Ovde se već odavno moralo skupiti podatci o 100% tačnom broju poginulih! Na primer 3.143, ili 4.023….

  5. BAš su našli vreme za ovu akciju. S obzirom da je, što i oni znaju, sada neostvariva, postavlja se pitanje zašto su je, baš sada, uopšte pokretali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.