O bezvremenoj ljubavi 1

Novi naslov u izdanju izdavačke kuće NNK Internacional, Oču boje ćilibara Andree Baskin (2021) govori o bezvremenoj ljubavi, o boli zbog smrti najboljeg prijatelja, o gubitku koji, iako emotivno težak, rađa zaključak koji je star koliko i svet: oni, nama dragi, koji fizički više nisu prisutni, žive dok god ih se sećamo.

Ovo je istinita, topla, ispovedna proza o prijateljstvu dve devojke, od kojih je jedna spisateljica, autorka knjige, a druga – Gaga Li, rokenrol ikona, pevačica zrenjaninske grupe Hype, multitalentovana umetnica, čiji je život prekinut opakom bolešću u trenutku kad je krenula ka zenitu slave.

Dirljiva i tužna priča je, zahvaljujući stilu i atmosferi kojom odiše, lišena patetike i teskobe. Roman pripoveda o oplemenjujućim promenama koje drugarstvo donosi obema.

Naizgled različitih karaktera, ispostaviće se, vrlo brzo, da su sličnije i bliskije nego što je u prvi mah delovalo.

Umetnost je jedna od spona koja ih vezuje. Gaga Li je „devojka koja objedinjuje riku lava i predenje mačeta“.

Njena suština je, ujedno, i nežnost i snaga.

Nižući rečenice o njihovim zajedničkim putovanjima, koncertima i razgovorima, A. Baskin smelo i iskreno pretresa sopstvenu dušu, postavljajući sebi filozofska pitanja o egu i emocijama, na koja će dobiti samoisceliteljske odgovore o svojoj suštini. U pogovoru kaže: „Nadam se da i vi imate vašu Gagu“.

Sav prihod od prodaje knjige ide u humanitarni fond na ime Nađe Mitić iz Bele Palanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari