U susret lokalnim izborima zakazanim za 25. maj, Upravni odbor Fondacije äGusinje“ iz Njujorkaá donio je odluku da njeni predstavnici organizuju javnu tribinu u Gusinju na kojoj bi sa građanima razgovarali o budućim planovima te opštine, najavljuje ovo udruženje Gusinjana u dijaspori.


Oni naglašavaju da je snaga nove opštine Gusinje u građanima, nezavisno od toga da li žive na tom području ili u dijaspori, te da bi svi zajedno trebalo da ulože napor i izgrade ljepši i napredniji grad. Gusinju je status opštine vraćen februara ove godine, a do tada je bilo dio opštine Plav. Nova SO Gusinje računa na pomoć dijspore, s obzirom da veliki broj građana ovog kraja živi u inostranstvu, posebno SAD. Iako godinama i decenijama žive daleko, vezanost za rodni kraj, Gusinjani u dijaspori redovno pokazuju.

Fondacija äGusinje“ iz Njujorka apeluje na sve političke partije, stranke, ustanove, udruženja i pojedince, kojima je Gusinje na srcu, da ostave po strani sve političke, partijske ili lične interese i da im interesi Gusinja i Gusinjana budu na prvom mjestu. „Svjesni smo da je novoformiranoj lokalnoj samoupravi neophodna podrška dijaspore i da ćemo morati da izdvojimo znatna sredstva da bi se ona formirala i počela da funkcioniše, ali i poručujemo da smo tu da pružimo očekivanu pomoć. Ne želimo da budemo pogrešno shvaćeni, da hoćemo kao pojedinci ili organizacija da namećemo svoju volju, vršimo pritisak ili da na bilo koji način utičemo na slobodnu volju građana da po svojoj volji izaberu organe lokalne samouprave“, poručeno je u saopštenju Fondacije äGusinje“ u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari