Obeležavanje Svetskog dana Roma počelo od danas u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Cestitam od danas obelezavanje svetski dan roma u kragujevcu svim romima i romkinjama zelim sve najbolje i za romski svetski dan svuda gde god zive zelim sve najbolje !!!

  2. periodu od 1. do 8. aprila, a vezane su za podizanje svesti kragujevcana o identitetu romske zajednice
    Navedene aktivnosti organizuju se sa ciljem podizanja svesti u okviru romske populacije o znacaju izucavanja maternjeg jezika i ocuvanja kulturnog identiteta roma i bice odrzane u malom likovnom salonu narodnog muzeja
    to ce biti dobro sto narod treba da znaju i kao i materni jezik roma sto jesu romi i sto taj narod postoji kao i kultura sto je potrebna !!!

  3. Povodom svetskog dana roma, koji se obeleava 8. aprila, odrzana je konferencija za medije na kojoj su dr gordana damnjanovic clanica radskog veca za zdravstvenu i socijalnu zastitu i Bozidar Nikolic, izvrsni direktor obrazovno-kulturne zajednice Roma „Romanipen” predstavili program „Me sem Rom” posvecen afirmaciji i popularizaciji kulturnog identiteta Roma i izuavanju romskog jezika to je dobro sto radite i to je vazno sto neki ljudi narod neznaju ko su i sta su romi ali ni jezik zato je i vazno da narod zna cuje i vidi i da taj narod postoji jezik naroda je pistojanja tog naroda mi smo romi ili me sem rom !!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.