Brazilska policija pronašla je obezglavljeno telo nestalog blogera koji je istraživao lanac dečje prostitucije nadomak grada Padra Paraiza u državi Minas Žerais, na jugoistoku zemlje. Prema izveštajima lokalnih medija, piše Indipendent, bloger Evani Hose Mecger je bio nag do pojasa s rukama vezanim iza leđa, a glava je pronađena na oko sto metara od njegovog tela.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Mecger, koji je imao blog „Coruja do Vale“ (Sova doline), istraživao je lanac dečje prostitucije na području grada. Grupe koje se bore za ljudska prava, uključujući Reportere bez granica kao i Uniju profesionalnih novinara Minas Žeraisa, apelovali su na brazilske vlasti da sprovedu detaljnu istragu Mecgerovog ubistva. Mecger je tri meseca ranije bio u Padre Paraizu. NJegovo telo je pronađeno u ponedeljak, te se nekoliko dana vodio kao nestao.

Mecgerova supruga Hilma Čaves Silva Borhes je izjavila da je Mecger radio u opasnom delu zemlje, saopštio je Komitet za zaštitu novinara. „Ovde ima mnogo ubistava. Mislim da je motiv za ubistvo, s obzirom na svirepost kojim je ono počinjeno, to što je on otkrio nešto“, rekla je supruga ubijenog.

Brazil je treća najopasnija zemlja za novinare u Latinskoj Americi posle Meksika i Kolumbije, ocenili su Reporteri bez granica. Mecger je na svom blogu često pisao o korumpiranim zvaničnicima i političarima. Jedan lokalni dnevni list je saopštio da je Mecgerova porodica saopštila da je policija pronašla telo zahvaljujući anonimnoj dojavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari