Objavljena trasa kretanje građana za sutrašnji protestni skup "Vranje protiv nasilja" 1Trasa kretanja kolone u Vranju. Foto: V.R.

Trasa šetnje će biti od Robne kuće, do Leon fuda, pa ulicom 29. novembra do nekadašnjeg bioskopa Sloboda, potom do Civrića i onda šetalištem do spomenika Čika Mitke. Građani su pozvani da se okupe u centru Vranja kod Robne kuće u subotu u 18 sati.

Na protestu će biti pročitani zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“, sa skupa u Beogradu, navodi se u pozivu Grupe građana koji organizuju prvi protestni skup „Vranje protiv nasilja“.
Građani  Vranja se pozivaju da „šetaju mirno i dostojanstveno, a  ukoliko i bude nekih provokacija ne uključivati se jer se upravo protiv toga i borimo. Svaku vrstu provokacije prijaviti redarima koji će dalje prijavu izvršiti policiji koja će biti prisutna. Policija je u obavezi da obezbedi skup i zaštiti pravo na okupljanje i protest.Vidimo se na skupu oslobodjeni straha i željni prava, pravde i slobode“, navodi se u saopštenju dostavljenom novinaru Danasa.
Lokalni tim Porketa Kreni promeni saopštio je ranije da će u subotu pre protestne šetnje od 16 do 18 sati građani moći da ispišu svoje poruke za Gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića na štandovima koji će biti postavljeni u centralnoj pešačkoj zoni. Akcija se organizuje pod sloganom:“Šta žulja Vranje ?“.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari