Obnova Kamenice 1, gradi se Kamenica 3: Radovi na institutima u Sremskoj Kamenici gotovi iduće godine 1Foto: Pokrajinska vlada

Rekonstrukcija instituta u Sremskoj Kamenici trebalo bi da bude završena sledeće godine, nakon izgradnje parking garaže i rekonstrukcije spoljnog kompleksa.

Danas je to u obilasku radova na rekonstrukciji Kamenice 1 i druge faze radova na izgradnji Kamenice 3 najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

„Do sada je u izgradnju i opremanje objekta Kamenica 3 sa PET centrom izdvojeno ukupno 5,2 milijarde dinara, od čega je Pokrajinska vlada izdvojila četiri milijarde, a ostatak je obezbedila Vlada Srbije“, izjavio je Mirović.

Prema projektu, druga faza radova na izgradnji Kamenice 3 obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu Centra za imidžing dijagnostiku i Službe za polikliniku Instituta za onkologiju Vojvodine, površine 9.500 kvadratnih metara.

Objekat Kamenica 3 biće namenjen za sva tri instituta sa laboratorijama i drugom opremom.

Mirović je dodao da je u jednom delu novog objekta Kamenica 3 u funkciji novi PET skener i novi iks nož, kao i da je u toku probni period – početak pripreme za puštanje u funkciju novog linearnog akceleratora.

„Predstojećim rebalansom pokrajinskog budžeta za 2023. godinu biće opredeljeno dodatnih 766 miliona dinara za Kamenicu 3, od kojih je 700 miliona za opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom tog objekta“, naveo je Mirović.

Mirović je obišao i radove na rekonstrukciji objekta Kamenica 1, investiciji vrednoj više od 1,3 milijarde dinara. Projekat obuhvata tri faze – spoljno uređenje ispred glavnog ulaza u okviru kompleksa instituta, rekonstrukciju krova Kamenice 1 i obnovu fasade zgrade.

Sledeće nedelje počeće i radovi na rekonstrukciji dela Klinike za kardiohirurgiju.

„Sveobuhvatnom rekonstrukcijom instituta imaćemo mnogo bolje uslove i za pacijente i za zaposlene, veći komfor i bolji standard, što je izuzetno značajno za sve pacijente iz naše zemlje i regiona koji se ovde leče“, izjavio je Mirović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari