Obradović: Vreme je za „Srpski mini-šengen“

Ostavite komentar


    1. BRAVO BOŠKO! RS i CG & Srbija – ništa prirodnije od toga! Da nisi u koaliciji sa onima sa kojima TRENUTNO jesi sigurno bih glasao za tebe na izborima. U tom smislu: zašto ne ponuditi rešenje po kom se za koalicije glasa tako što se zaokruži stranka unutar koalicije a prema tim glasovima se onda raspoređuju poslanička mesta – iz prostog razloga što neki drugosrbenda nikad ne bi glasao za Boška a nacionalista NIKAD za žute u pet kolona: đilasa ili kako se zvaše onaj autonomaš Veselinović(?), Jeremija itd. U suprotnom koalicija szs gubi dosta glasača jer je ekstremno heterogena(ima tu primeraka skupljenih s koca i konopca 🙂 )

  1. Pogresna teza. Sengen je rezim predvidjen za lakse kretanje gradjana
    razlicitih nacionalnosti iz razlicitih drzava Eu. A, ne jedne te iste nacije u okviru vise drzave. Drugo moguce je ujedinjenje svake vrste ENTITETA, koji u svom nazivu imaju imenicu SRBIJA ili pridev SRPSKA, ali Crna gora i crnogorci otpadaju, jer ne zele da budu Srbi. Naprotiv ustremili su se na sve srpsko. Sem da se i tamo formira teritorijalni SRPSKI ENTITET, sto trenutno nije slucaj. A, u buducnosti ko zna.
    Do tada Srpska drzava je Republika Srbija, sa dve pokrajine, makar i sa redukovanom KIM i REPUBLIKA SRPSKA. A, ako se u buducnosti Srbi u Makedoniji i Crnoj gori izbore za svoje odvojene entitete, mogu i oni da se pridruze. Zasto da ne Srbijom je uvek vladala UJEDINITELJSKA IDEJA. Ali u obzir dolazi samo nacionalno ujedinjenje i u pojmu SRPSKI. Nikakve geografske nacije bez VERE, SVOG JEZIKA I IDENTITETA, nisu vise prihvatljive za ujedinjenje. Jer smo se na laznom bratstvu i jedinstvu zestoko opekli i izgubili 100 godina zivota.
    Zato je ova ideja Dveri losa, jer nam podmece britansko kukavicje jaje zvano Crna gora.

  2. Opet skandinavske ideje, o svedskom standardu…!? Pa da vidimo , koliko nam treba, od ideja do realizacije…Protekli period smo sagledali…

  3. Boško stalno govori o nekim „teorijama zavere“, večito za svoje neuspehe krivi nekog drugog. Hajde čoveče opameti se i ako hoćeš da učestvuje u politici počni prvo da menjaš sebe i izadji sa nekim svojim principima, samo se još više uvaljujes u blato iz dana u dan…

  4. Boška za lidera opozicije! BRAVO!!! drugosrbende u indukovanoj komi – sad će S Lekić da snimi novi filmčić posvećen szs-u

  5. E da je predlozio „mikro Sengen“ sa Zagrebom i Ljubljanom dobio bi salve aplauza od gradjanista. Ovako Srbi sa Srbima, pa koga to jelte interesira.

  6. Necete vi praviti nikakve saveze, jer Crna Gora i Bosna i Hercegovina su samostalne drzave. RS je samo administartivni dio Bosne I Hercegovine, i nikad nece biti drzava, ma koliko se vi trudili da se prosirite na zapad. Srbi su trenutno vecina u RS samo zato sto su istrijebili Bosnjake i Hrvate is istocne Bosne i bosanske posavine. RS je stvorena zlocinima, masovnim strijeljanjima, silovanjima, koncentracionim logorima i progonima. Sto prije shvatite da je RS neotudjivi dio Bosne i Hercegovine, bice bolje sa sve nas, ali i za vasu djecu koja nece ginuti po brdima hiljadugodisnje Bosne.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.