Moguće vanredno stanje, čeka se odluka Vučića

Ostavite komentar


  1. ‘Vanredno Stanje’ je kod nas na snazi jos od kada se uclanio u seseljevu Stranku.
    Ove kineske prehlade cemo se mnogo lakse resiti, …

  2. Vanredno i ratno stanje su po Ustavu Srbije DVE odvojene stvari (clanovi 200 i 201). Vanredno stanje NE PODRAZUMEVA „VOSJKU NA ULICAMA“ kako se koronAVirus (AKA predsednik Srbije) izrazio danas. Ako izvede vojsku to je onda RATNO STANJE koje podrazumeva ugrozenost TERITORIJE Srbije. Ako se ove dve stvari „pomesaju“ (odnosno kako se danas izjasnio koronAVirus) onda je to (za njega uobicajeno krsenje Ustava). A onda, neka nam je Bog u pomoci. BTW: Jel’ ce to virus da nam „konacno“ oduzme Kosovo?

  3. Sarlatani, neznalice, amateri , kvazi politicari u kvazi strucnjaci kao sto su vucic i vulin, uz mnostvo slucnih, vode nesrecnu Srbiju!
    Igraju se drzavom unistavajuci je i upropascavajuci narod.
    Jadni vulin se u svom pismu piziva na Ustav, a u Ustavu nema ni slova koje bi njemu dalo pravo da pise kojekakva pisma predsedniku i da trazi „zastitu za narod“! Moze da pise tetki u Kanadi, ali predsedniku i jos pozivajuci se na Ustav, vise je od bezobrazluka i neznanja!
    Potpuno su nerganizovani, izgubljeni u svojim lazima, ogrezlu u teski kriminal, procitani, otkriveni, sad koriste zdravstvenu nevolju da se vade. Da u vanrednom stanju terorisu, maltretiraju narod, da hapse neistomisljenike, bez obrazlozenja, da cenzurisu, da plene imovinu preteci propalom vojskom i kriminalizovanom partijskom policijom! Da se sa svojim politickim protivnicima i vecinom stanovnistva koji su ih prozreli kao neznalice, nesposobnjakovice i kriminalce i fizicki obracunavaju.
    I ne samo to, vanredno stanje iskoristice za dodatnu pljacku, usledice niz neustavnih i nezakonitih odluka kojim ce legalizovati svoj kriminal!
    Srbija je sa ovom bandom na vlasti dosla do dna!

    1. Da je decko isao u pozoriste umesto na stadion znao bi da na kraju birnamska suma uvek krene – za Vucica ce ova epidemija biti ono sto je za Milosevica bilo bombardovanje. Nazalost, opet ce stradati neki nevini ljudi, gamad ce preziveti i prikljuciti se sledecem laznom Mesiji za kojim ce krenuti beslovesni Srbi.

    1. Nemojte se cuditi, vanredno stanje je potrebno da se odloze izbori jer clanovi SNS-a ne mogu ici od vrata do vrata, niko im ne otvara.

  4. Predsednice Vucicu nije popularno ali ipak si u pravu za sve ovo uvodi vanredno stanje u Srbiji a narod osloboditi placanja racuna i sbb ako je moguce ako hoces da ovaj broj od 46 zarazenih od korona virusa ostane sad budi pametan za narod

  5. Cak ni ovo saopstenje nije u stanju da saopsti a da ga ne pocne pricom o samom sebi!!!! Ovaj covek je toliko narcisoidan da je to strasno.

  6. Nisam baš siguran da po ustavu ima pravo predsednik da odlučuje o tim stvarima. Vrhovni komandant je samo u slučaju rata, iako ga nesretni Vulin tako zove, a za ostalo mislim da je nadležna vlada. Mada su ON i vlada isto

  7. Ako se razmislja o uvodjenju vanrednog stanja,a juce se protivilo zatvaranju skola i skupova u zatvorenom,mi smo onda u gadnom problemu!Danas je samo bilo proslava,svadbi..i sutra ce,od prilike ovom narodu samo puskom moze da se utera pamet u glavu…zato dragi predsednice ne razmisljaj previse da ne bude prekasno!Vojsku na ulice!!!

  8. Postoji li ijedan strucnjak, ijedna klinika na ovoj planeti da makar malo pomognu ovom liku???

  9. kao direktor u privatnom preduzecu. nase drustvo je otislo u švanc.

  10. Htedoh : ma ko si ti da o svemu odlucujes, da sve znas?! Pa velim, nista novo, takav je. Ali, zasto ne dozvoljava, kao svugde u svetu, opoziciji da se oglasava sa svojim stavovima na nacionalu? Da narod cuje i drugo misljenje, kao u celom svetu?! Pa opet velim, sve je osvojeno, preoteto i od boga i odnaroda. Gde je ta progresivna mladost, ta studentarija da ovo razvali do temelja?!

    1. Ovaj ce nam na svakom koraku zgorcavati zivot, cerekajuci se na virus je nesto sto se ne moze opravdati , niti ce zastariti!

    2. A sta ako ne docekamo odluku naseg Boga? Ako ne odluci ? Sta ce biti sa nama? Sta ako nas ostavi? Sami, bez njegove pomoci, mi smo gotovi!

  11. Politikantska najava vanrednog stanja. Plašim se da će prve mere biti uređivanje Danasa, N1, NINa, zabrana Kesića, Ivanovića, da ne pričam o Kriku, Istinomeru i ostalima

  12. Postovana redakcijo,
    znam da je skoro nemoguce, ali ja cu ipak postaviti pitanje, koje glasi;
    Da li je moguce clanke objacljivati , ali bez lika doticnog ??? Meni, a verujem i mnogim postenim gradjanima pozli kad ugledamo ovo beobzirno i bahato poprsje…. gori je od tri korone zajedno… Znam da je nemoguce i zato Vam se izvinjavam unapred. Hvala na paznji

  13. Proglasiće AV izvanredno stanje. Nikad bolje u novijoj istoriji. Sve bi bilo super da mediji ne rade. Lepo bi smo pocrkali a niko ne bi znao.

  14. Sta se to ceka i od koga se ceka, sunce li mu zarko, pa sve nas treba leciti, ali ne od virusa, nego od ludusa.

  15. Bori se za svakog penzionera tj glas.Zamislite ne daj Boze da umre nekoliko stotina penzosa onda je u problemu i jos bojkot

  16. Ministar odbane pise pismo predsedniku zbog ugrozenosti zdravlja, ministar zdravlja obavestava da u, nekoj tamo, privatnoj skoli nije obustavljena nastava, ministar prosvete je, verovatno zabrinut zbog pridruzenja EU……
    Budi Bog s’ nama.

  17. Ne mogu se nešto oteti utisku da će vanredno stanje biti uvedeno, bilo stvarno potrebe ili ne jer evo jedinstvene prilike da se pojedini prenemažu po medijima…

    Ali, slušajući našeg predsednika, prosto ne mogu da verujem šta on priča…
    „… zna se, vojska na ulice…nema kafića, nema restorana, nema ništa…“
    Pa aman zaman, za svojih 50 godina, dva puta sam doživeo vanredno stanje u ovoj zemlji i nikada ne videh vojsku po ulicama i sve živo zamandaljeno, ono, mogu restorani i kafići i što šta da se pozatvara ali to nema veze sa vanrednim stanjem, ne mora zbog toga da se uvodi…

    I iskren da budem, više mi bojazni unosi način na koji se on obraća, ona patetika i ona boja i ton glasa, ne znam, nisam psihijatar po struci priznajem ali kao jednom prosečnom čeljadetu čini mi se da on nije sav svoj.

  18. Gledam matematicki dva minusa daju plus, epidemija virusa plus ludost vodje izrodice nesto dobro. Usput, sto bezvredniji zivot to veci strah za njegov gubitak.

  19. Jel vi ojacavate vojsku vrhovni komandante da bi stitila nezasticene i nedefinisane granice Srbije ili da bi je izvodili na ulice sto mi se inace vrti sve vreme u podsveti ? Najposle hocemo li doziveti da nam tzv TV Pink objavi vanredno stanje u pauzi dva realitija ?

  20. Odluku o vanrednom stanju ne donosi predsednik kao inokosni organ vec skupstina. Kada ona nije u mogucnosti da se sastane onda odluku donose zajedno predsenik republile, predsednik skupstine i predsednik vlade. Znaci nikada predsednik sam. Naslov nije odgovsrajuci jer iz njegs upravo to proizilazi. Ne trebaju gradjanima dezinformacije pored toga sto predsednik fakticki preuzima funkcije drugih organa ili istupa kao njihov portparol, jer bar je u ustavu jos prisutna podela vlasti.

  21. Imali smo bombardovanje i ništa mam nije nepoznato u vanrednom stanju. A i tada a i sada su neki na vlasti gle čuda.

  22. I ljubi ga majka. Samo neka je nešto vanredno. Tad se „naš“ predsednik nalazi u svom prirodnom okruženju. Neka se samo nešto dešava, drma, urušava, navaljuje…

  23. „Ovo“ što nam se obraća ne zaslužuje ništa drugo osim da ga „strefi“ sve ono što je nama priredjivao svih ovih 8 godina

  24. neće biti lako najpoštenijem da razmrsi ovaj čvor . do juče se u horu sa onim nestorovićem zevzečio i kliberio na pomen virusa ,. a danas od njega vulin, ej, vulin, TRAŽI, skoro pa mu naređije, da proglasi vanredno stanje . a , opet, nije sve tako crno, svi znamo koliko vladalac voli da nas drži u neizvesnosti i da do poslednjeg trenutka, što je moguće duže , u dugim besanim noćima i teškim situacijama „prelama“ .

  25. Ova dva diletanta ( ovaj što poziva i ovaj koji kao odobrava), i kada bi uveli ratno stanje – ne bi bilo nikakvo čudo!!! I čovečuljak od ministra odbrane da istera tenkove da bi vodili uličnu borbu protiv virusa!! Cirkus Corona je stigao, klovnovi su u garderobi.

  26. AV – za našu decu,vređa sve majke,a niko da ga tuži!

  27. Odluka koja bude donešena biće najbolja moguća i primerena situaciji na terenu,ostaje samo da se disciplinovano i primeni da bi komplikacije bile što manje.

  28. “ I kao što mi je lako i lepo da vodim narod i kada me primaju Putin, Merkel, Si Đinping i ostali, i kada učestvujem u dobijanju nagrada i ordenja “ , da se čoveku smuči ionako težak period.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.