Od 4. maja otvaraju se kafići, 8. maja tržni centri i gradski prevoz, a od 11. maja vrtići

Zaključak jutrošnjeg sastanka kriznih štabova

Ostavite komentar


  1. Mogu komotno da komentarisem i bez teksta. Koga do sada nije ubila korona ili stres, bar mu je oslabio imunitet u zatvoru usled nedostatka kretanja i vazduha i stalnog obasipanja panikom i tenzijom pa ce ga lakse korona stici u kafani. Pobice nas na razne nacine.

  2. S obzirom da sam vlasnik kafića ne vidim nikakve logike da počnem da radim a da pritom važe i dalje ogramičenja kretanja plus način rada u lokalu koji je propisan.A tek dolazak radnika na posao gradskim prevozom spada u načnu fantastiku. Treba da stanete u red dva sata ramije da bi moglo sve da bude po nivim propisima. Sve u svemu, opšti haos.

    1. Ne znam koja je procedura koriscenja javnog prevoza u SRB ali znam da u zemlji gde zivim javni prevoz funcionise kao i uvek a za razliku od SRB KAFICI KOCKARNICE SU PRVOG DANA ZATVORENI i kada bi mogli biti otvoreni ta tema jos uvek nema prioritet da bi u opste bila razmatrana. Uporedite situaciju u AT i SRB: Paradoks

  3. Na Vracaru veliki broj „fensi“ kafica koje drze verujem gospoda sa jakim vezana uveliko rade. Baste i unutrasnjost puni, niko od gostiju ne nosi maske ( da im ne pokvari sminku) stolovi nisu razdvojeni…sve kao sto je bilo pre ovoga. Mogli biste da istrazite zasto je nekima dozvoljeno da rade bez ikakvih ogranicenja i mera zastite dok bi drugi za ovo bili momentalno kaznjeni.

    1. Mislite da je potrebno neko ispitivanje? To je javna tajna. I odraz bahatosti. Jer, oni su ipak iznad zakona…

  4. Zasto najveci grad u zemlji najduze ceka gradski prevoz ? Zar nas toliko mrze i maltretiraju, nema svako automobil, neki su siromasni, a neki ekoloski svesni i sada to placaju

  5. Lekari nisu sociolozi,privrednici,
    pedagozi,pravnici…Kada su uvodjene mere zastite od ove volestine,logicno je bilo da se „pita struka“.Sada,kada se polako sve vraca u normalu,misljenja sam da se struka mora „prosiriti“, jer ZIVOT,pored medicine sadrzi jos „nesto“. I zato,Krizni stab treba prosiriti i drugim strukama,jer ce vracanje u „normalu“biti mnogo kompleksnije.

  6. A šta je s nama penzionerima ostalim 65+? I dalje ostajemo u zatvoru?
    Jer tek to je apsurd: rade kafići, vrtići, tržni centri, teretane, gradski prevoz, ali penzioneri i dalje ostaju pod ključem i mogu u kupovinu samo jednom nedeljno po vampirskom rasporedu?!!!
    A da, možemo da šetamo, čak po jedan sat dnevno. Kad je sve zatvoreno, naravno. Fala Vučiću, baš je velikodušan.
    Otvoreno ću pitati: da li se Vučić baš toliko otvoreno za***ava s nama?!!!!!! Da li baš uživa u svom saditisčkom iživljavanju nad nama, bespomoćnim i nemoćnim da mu vratimo?!!!! Nema šanse da nešto ovako debilno nalaže i podržava „struka“. To može biti samo rezultat Vučičevog ludila, j****le ga „bake i deke“, i uzduž i popreko!

    1. Nemojte, molim vas ko boga da se žalite. Gospodin predsednik brine za vas više nego za druge. Ako mu ne daj bože pomrete, nema više nikog u državi ko mu slepo veruje i da glasa za njega.

  7. Sta bi mi bez kafica! Sa jedne lose oprane case se mogu zaraze desetine, pa ta desetina hiljade…I onda jopet u pritvor marvo!

    1. Veliki vodja nam je uveo vanredno stanje, izmaltretirao nas i sada će na silu boga sa 200 zvanično zaraženih dnevno i 5-6 umrlih da proglasi veliku pobedu.
      Pa ako je to mali broj zaraženih i umrlih što ste uopštei napravili ovaj haos i uvodili vanredno stanje.
      A priča o velikom prijateljstvu sa Kinezima je samo paravan da nam dovedu nove kineske fabrike sa prljavim tehnologijama u našu lepu i zelenu zemlju, da sirotinja raja u njima radi za 250-300 evra. E, narode srpski šta si dopustio, dahije su bili pravi dobrotvori u poređenju sa ovima koji će da nam zagade zemlju za stotine godina u budućnosti

  8. Otvara se ovo,otvara se ono;kada će otvoriti ljude sa 65+ godina,mi smo danima zatvoreni,tretiraju nas kao kučiće,izlazimo kada i slepi miševi,snabdevamo se u 04. jednom sedmično,dokle više?

  9. Politickim dekretom pobedili koronu kao i u kini. Kineski model se sledi do kraja. Kinezi inace vise ne testiraju na koronu nikoga.

    1. Kod komunjara je sve u dekretima. Ko nije poslušan, nema ga u statistikama.

    2. Upomoć,pustitite nas da uživamo u našoj deci i unucicima.Dosta vise uterivanja straha i panike!

  10. Sta se desava sa privatnim vrticima? Subvencije grada su ukinute zbog vanrednog stanja. Da li to znaci da placamo punu cenu iz svog dzepa ako deca moraju u vrtic? Da li to znaci da posto vrtici krecu sa radom, ako ne damo decu u vrtic, placamo po ugovoru 50% cene za cuvanje mesta? 20 000 dece u Beogradu ide u privatne vrtice, nemaju svi roditelji mogucnost za drugu vrstu cuvanja ili rad od kuce. Niko ovo ne spominje kao problem.

  11. Zasto da sedim 3 dana u zatvoru a posle toga rade kafici???? koga ovi prave ludim?????

  12. Otvaranje vrtića i 35 procedura koje se moraju poštovati a nigde nije navedeno koliki broj dece može biti u jednoj prostoriji, to je osnovna stvar da bi se moglo realizovali bilo šta

  13. Ima jedna dobra stvar koja se desila (nenamerno) zbog pandemije. Postalo je očigledno da prodavnice NE TREBA da rade nedeljom a bogami ni subotom (eventualno bi radile subotom pre podne). Ako bi se donela opšta uredba (zakon, koji važi za sve, sa izuzetkom dežurnih bolnica i sl.) svi bi se brzo navikli a prodavci bi počeli da žive kao sav normalan svet (plate nemaju veze sa ovom konstatacijom jer su drugi podplaćeni). Probajte da odete u Berlin ili Beč (bliže je) pa će te videti da to super. A ni gramzivi trgovci (mislim na firme, ne na prodavce) ne bi bili oštećeni jer bi se pazar rasporedio na druge dane i praktično ostao isti (u početku bi, verovatno, bio i veći, dok kupci ne nauče da planiraju kupovinu). Primer za to (sem iz inostranstva) imamo u bivšoj državi (YU) ali i iz proteklih dana. U prodavnicama Deleze-a je promet povećan na dnevnom i nedeljnom nivou, iako su radili samo u jednoj smeni i pet dana u nedelji. Slično je bilo i u Merkatoru (Idea, Roda), Suncu, Amanu … Nije teško proveriti ove navode (sigurno su tačni, iz prve ruke). Eto malo posla i za prave novinare i sindikalce (mada ovih ima manje od pravih novinara).

  14. Ljudi, pravo da vam kazem, zabole me uvo i za kafic i za butike,samo zelim opet da vidim prijatelje i porodicu. Eto…sad mi nedostaju i oni najdosadniji ljudi…. 😮

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.