Tahirović: Od borbe za preživljavanjem Fadile Mujić stvorila se fama o masakru

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije tvrdi da prikuplja dokaze o zločinu u selu Kravica 7. januara 1993. koji je opisala žena iz Srebrenice

Ostavite komentar


  1. Koje ste vi smeće od novina.
    50 pobijenih civila i plačkanje zatrtih domova je „fama“?

    Bolesni ste, mnogo ste bolesni.

  2. Ona svedoči pljačku i ubistva a vi to opravdavate? Zašto da ne bude i osvete?

  3. Srpskom dečaku Cvjetku Ristiću je muslimanska rulja u jednom od napada na njegovo selo ubila majku, oca, sestru i brata… Pretpostvljam da za njega danasovska bratija nema toliko sažaljenja koliko za Fadilu Mujić koja je bez ikakvih moralnih dilema opisala kako je na Božić pljačkala srpske kuće dok okolo ljudi ginu.

  4. Molim autora naslova da pročita šta znači izraz „fama“. Citiram: Osnovno značenje termina fama jeste neproverena, a najčešće i netačna vest, odnosno priča. Obično je fama sinonim za glasinu, zao glas ili govorkanje o određenoj osobi. Primer za to bila bi sledeća rečenica: “Oko njegovog obrazovanja digla se velika fama”.
    Da li autor ovakvim naslovom negira zločin u selu Kravica?
    Molim za pojašnjenje!

  5. Zasto Danas sebi dozvoljava ovakve tekstove. Imate li bar malo razumevanja za srpske zrtve o kojima je tu rec.

  6. Propao i Danas. Gotovo. Stavljaj katanac na novinarstvo. Gasi i to poslednje svetlo.

  7. Kako besramna novina.Svi njeni poginuli,bili su pripadnici po zlu cuvenog 28 korpusa..relativizujete masakr,za koji niko nikada nije odgovarao,kao ni za preko 3000 Srba pobijenih u Podrinju!

  8. Saslušala sam ceo intervju. Ona jeste rekla da je pošla po hranu u borbi za preživljavanje. Isto tako rekla je da je videla ubistva. Svejedno je da li se ona smeška dok priča o ubistvima, bitno je da ona jeste svedok.

  9. Sramota. Na kraju oni koji vas pljuju su ipak svo vreme bili u pravu. Reći da su onolika ubistva fama? Sramotite se, celo uredništvo!

  10. Marko# Ne moraju stati na stranu Srba , dovoljno je za promenu da nekad stanu na stranu istine.

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 10

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.