Od Novog Pazara do Raške samo starim putem 1Foto (“Novi Pazar put”): Radovi na putu

Saobraćaj između Novog Pazara i Raške, od sutra, odvijaće se samo starim putem, saopšteno je iz preduzeća “Novi Pazar put”.

 

Na novom putu saobraćaj se obustavlja zbog rekonstrukcije. Tu deonicu moći će da koriste samo građani koji stanuju ili rade na adresi koja se nalazi u tom delu.

Njima će biti potrebne za nesmetan prolazak, koje mogu da dobiju u upravi izvođača radova.

“Novi Pazar put” je rekosntrukciju te saobraćajnice počeo polovinom septembra prošle godine. Rok za završetak radova je 25.novembar ove godine.

Do sada, radovi su se odvijali pod saobraćajem, uz naizmenično propuštanje vozila i semafore, pa su putovanja između ova dva grada trajala od 45 – 60 minuta.

Novi put Novi Pazar – Raška izgrađen je početkom osamdesetih godina prošlog veka i, osim redovnog održavanja, na njemu nije bilo ozbiljnijih radova.

Rekonstrukcija, deonice duge 17,9 kilometara, obuhvata uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Zadatak izvođača radova je da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, izgradi potporne zidove, postavi bankine, LED rasvetu.nove saobraćajne znakove i sve druge poslove predviđene glavnim projektom.

Vrednost radova je preko milijardu i po dinara ili više od 13, 2 miliona evra.

Sredstva su obezbedili Evropska investiciona banka i Vlada Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari