Od početka godine u Vranju 47 preminulih od korona virusa 1Foto: Vojkan Ristić

Broj preminulih u februaru je skoro dvostruko veći u odnosu na januar, kada je u dve Kovid bolnice ZC u Vranju od posledica korona virusa preminulo 17 pacijenata.

Od početka godine u Vranju je preminulo ukupno 47 pacijenata, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju u čijoj nadležnosti kovid bolnice na odeljenjima stare hirurgije i psihijatrije.

U januaru je preminulo 17, a u februaru, zaključno sa jučerašnjim danom, 30 pacijenata koji su zbog upale pluća bili hospitalizovani na lečenju.

-Razloge za veći broj smrtnih slučajeva treba tražiti u omikron soju virusa koji je, pre svega, bio fatalan po starije pacijente koji su imali neka od hroničnih oboljenja, pa je virus samo ubrzao komplikacije koje su dovele do fatalnih ishoda – ocena je epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Broj pacijenata koji se trenutno nalaze na bolničkom lečenju je 62, slobodno je 96 mesta, a među hospitalizovanima nema dece.

Uprkos manjem broju novozaraženih virusom korone, u Vranju opada interesovanje za vakcinaciju, pa je tokom jučerašnjeg dana imunizovano samo 19 gradjana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari