Sremsko mesto Banoštor u beočinskoj opštini narednog vikenda, od 12. do 14 septembra, biće po dvanaesti put domaćin sada već tradicionalnoj privredno-turističkoj i kulturnoj manifestaciji Banoštorski dani grožđa.

Od ove jeseni, s obzirom na to da je opština Beočin preuzela na sebe najveći deo obaveza Dani grožđa dobijaju daleko veći značaj pošto su ušli u kalendar najvažnijih priredbi u ovom delu Fruške gore i Podunavlja.

Ova manifestacija bi trebalo da bude okosnica turističkog razvoja ove opštine, jer treba da doprinese unapređivanju etno-turizma i podstakne seoske domaćine da primaju grupne posete.

Proteklog petka stručna komisija je već izvršila ocenjivanje više od sto uzoraka vina i rakije proizvođača sa Fruške gore i iz čitave Vojvodine. Kako je planirano, prvog dana manifestacije održaće se skup vinara i vinogradara, a potom nadmetanje u više disciplina od skoka udalj, brzog ispijanja špricera, mini-kviza sve do proglašenja pobednika-najboljih proizvođača vina i rakije i večeri vina, pesama i uspomena.

Drugog dana manifestacije na igralištu u centru sela biće postavljeni štandovi sa proizvodima više od dvadeset izlagača, dok će se pod lovačkom šatrom pripremati čuveni lovački paprikaš od divljači, a u blizini će se peći vo na ražnju. Biće tu i pudarskog i pilećeg paprikaša, lovačka šicara, sve uz tambure i vino, da bi se na kraju sve začinilo rok koncertom Dejana Cukića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari