Odblokiran most između Orlovata i Tomaševca posle dve nedelje 1Tomaševac

Betonske barikade, koje su dve nedelje fizički sprečavale prelazak preko drumsko – železničkog mosta između Orlovata i Tomaševca, uklonjene su, ali signalizacija i opominje da je drumski saobraćaj i dalje zabranjen.

Betonske barikade koje je ispred drumsko-železničkog mosta između Orlovata i Tomaševca postavilo Javno preduzeće “Putevi Srbije” uklonjene su ove nedelje.

Saobraćaj za putnička i teretna vozila i dalje nije dozvoljen ali se on, sudeći prema situaciji sa terena, ipak odvija.

– Mesna zajednica nije obaveštena ni kada su barikade postavljane, a nije obaveštena ni kad su uklanjane. Pretpostavljamo da je to prvi korak ka ostvarenju dogovora između meštana i gradske vlasti, a to je da se meštanima Orlovata i Tomaševca olakša život dok se most ne popravi. Mi i dalje tvrdimo da je za nedelju dana moguće promeniti oštećeni podni deo mosta i omogućiti putničkim i lakim teretnim vozilima da prelaze preko njega, a sprečiti teška teretna vozila da ga koriste – kaže Aleksandar Rudić, član Saveta mesne zajednice Tomaševac.

Saobraćaj preko mosta i dalje nije zvanično dozvoljen, a saobraćajna signalizacija, koja opominje vozače da je saobraćaj zabranjen, još je pojačana.

U Tomaševcu kažu da su videli vozila policije pored mosta, ali da dosad još niko nije kažnjen zato što most prelazi.

– Hoćemo da verujemo da ćemo most moći da koristimo, a da će nadležni učiniti sve da se oštećenja poprave i korišćenje učini bezbednijim. Mi nemamo drugo rešenje, jer obilaznim, isto tako lošim putevima, ne samo što put traje duže, nego su to i veliki dodatni izdaci, koje ne možemo da podnesemo – tvrdi Rudić.

Da podsetimo, meštani Orlovata i Tomaševca održali su dva protesta zbog odluke da se drumsko – železnički most potpuno zatvori za drumski saobraćaj zbog oštećenja. Istovremeno, železnički saobraćaj odvijao se nesmetano.

Na sastanku meštana sa gradonačelnikom Zrenjanina i predstavnicima “Puteva Srbije” i preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije” dogovoreno je da se most popravi, a da izgradnja novog, koja je najavljivana već nekoliko puta u poslednjih deset godina, bude prioritet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari