Odložen početak suđenja za ubistvo u Sjenici 1Foto: Z. S. M.

Za mesec dana navršiće se dve godine od kako je, u centru Sjenice, ubijen E. H.  i za to delo optuđen je njegov sugrađanin E. L.

Suđenje za to ubistvo, još uvek, mije počelo pred Višim sudom u Novom Pazaru.

Pripremno ročište bilo je zakazano za 4. jul, ali je odloženo za 18 septembar. Iz Višeg suda, zvanično, nije saopšteno zašto je ponovo odložen početak suđenja.

Nezvanično, branilac jednog od osumnjičenih je, dan pre pripremnog ročišta, podneo zahtev za njegovo odlaganje.

Protiv okrivljenog E L., novopazarsko Više tužilaštvo podiglo je optužnicu, u septembru prošle godine, za krivično delo teško ubistvo.

Nakon počinjenog krivičnog dela za koje se tereti, osumnjičeni je pobegao u nepoznatom pravcu. Za njim je raspisana međunarodna poternica i prošlog oktobra je doneta odluka da mu se sudi u odsustvu.

Od tada sva pripremna ročišta su odlagana. U međuvremenu, Viši sud u Novom Pazaru zatražio je, od Vrhovnog kasacionog suda, da ga proglasi nenadležnim u ovom slučaju, ali je zahtev odbijen i pripremno ročište zakazano za 4.jul.

Za pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela, istom optužnicom obuhvaćen je R. Đ, iz Sjenice. On je E. L. pomogao da, nakon ubistva, ilegalno pređe granicu između Srbije i Crne Gore.

Ubistvo se dogodilo 6.avgusta 2021.godine. E. H. se šetao sa porodicom, kada je u njega okrivljeni ispalio nekoliko hitaca i teško ga ranio.

Nekoliko dana kasnije, od zadobijenih povreda, E. H. je preminuo u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Od početka se spekuliše da su motivi za ubistvo politički.

E. H. je bio član Stranke pravde i pomirenja (SPP) i osnivač Facebook stranice „Sjeničke novine“, koje su često pisale o kriminalnim radnjama, u toj opštini, ljudi bliskih drugim bošnjačkim političkim opcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari