Održan ples maturanata u centru Novog Sada 1foto: Grad Novi Sad

U danu kada je u 135 škola Južnobačkog okruga dojavljeno da su postavljene bombe, na Trgu slobode u Novom Sadu održan je ples maturanata, odnosno učenika završnih razreda srednjih škola.

„Lepo je, na glavnom gradskom trgu videti veliki broj novosadskih maturanata koji plešu istovremeno sa svojim vršnjacima iz mnogih gradova i opština u Srbiji, ali i širom Evrope“, rekla je gradska sekretarka za obrazovanje Dine Vučinić.

Svi maturanti plesali su uz istu muziku, „Slepog miša“ Johana Štrausa, koja se emitovala putem satelitskog radija, kako bi svi evropski gradovi plesali u podne.

Ovogodišnja manifestacija ima i humanitarni karakater, budući da je u saradnji sa Udruženjem protiv dijabetesa grada Novog Sada sprovedena i akcija podizanja svesti o toj bolesti, a učesnici su slali poruke podrške obolelima.

Ova manifestacija u Srbiji je počela da se održava 2005. godine, a prvi grad koji se pridružio tom projektu je Kraljevo, nakon čega su zaplesali i Niš, Jagodina, Zrenjanin, Beograd i drugi gradovi i mesta u Srbiji.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari