Održan Veliki školski čas u sećanje na streljane đake i profesore u Šumaricama

Ostavite komentar


  1. Ko je to streljao đake i profesore u Kragujevcu? Nigde ni reči i čitavom tekstu o tome.

    1. Upravo to sam hteo da prokomentarišem, kakva sramota za medij „Danas“ – ni reči o suštini, da kažu nešto o tome ko je streljao civile, upotrebe reči holokaust i genocid. Zar je teško bilo napisati istorijske činjenice, da su vojnici Trećeg Rajha i Hitlerove Nemačke ubili najmanje 3.000 srpskih seljaka i među njima dosta dece. I ovo je posebno zanimljivo – nigde u članku se ne navodi da su streljana i deca, zašto gospodo novinari?

  2. Dosta vise o komunistickim lazima zlocina koje su cinili nemci. Ovo drusto pociva na lazima i podmetanjma.Svaki realan istoricar ce reci da su zlodela prema srskom narodu mnogo veca od strane komunista i „bratske“ pijane crvene armije. Ova zemlja pociva na lazima i pdmetanjma i zato i nema buducnost.

  3. Desetinama godina nezaobilazno stivo u djackim citankama bila je potresna pesma Desanke Maksimovic“Krvava bajka“,a u programima ucenickih ekskurzija bila je poseta Memorijalnom parku Sumarice.Stihovi iz pesme „Kragujevac““ „Pucajte,ja i sada drzim cas“ ne mogu se zaboraviti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.