„Izražavamo žaljenje, nemamo veze sa sinoćnim događajima“: Oglasili se iz kluba u kom se 12 maloletnika otrovalo alkoholom

Ostavite komentar


  1. Kakav širitus, ko to još koristi. Deca su im se našljokola alkohola i šta uopšte tu traže klinci. Roditelji treba da budu kažnjeni zbog nebrige.

  2. Gde su roditelji maloletnik. Znaju li oni gde im deca odlaze noću. Mogu tako i da ubijaju pa bože to su deca. Treba roditelje kazniti a decu u dom.

  3. Poraz drzave. Gde su roditelji, policija, komunalna policija, inspekcije, da nam maloletnici u sitne nocne sate terevence po klubovima, stanovima, parkovima, skolskim dvoristima u sitne nocne sate. A to se dešava od 90 tih, ne poslednjih godina.

  4. Slika i prilika naseg drustva,sve moze,sve je dozvoljeno. Nisam siguran da je i u drugim zemljama mnogo drukcije, to je svet danas. A o roditeljima te dece da i ne pricam…

  5. Nisam znao da se ,,špiritus“ služi po klubovima? A u kojim da se napijem ko čovek.

  6. Nebriga porodice, ne vaspitanje dece, alavost ugostitelja. Šta će maloletnicima u ugostetteljskom objektu kasno, pijani i to sumnjivom votkom verovatno jer im je to prodavano. I ko je smeo da im toči, to su deca sa 15 god? Inspekcija i socijalna služba treba da rade svoj posao.

  7. Moje dete pijano, nemoguće. Da pije, znao bih.
    Istina je sledeća, roditelji su loš uzor deci, nemaju pojma šta im deca rade i ko ih vaspitava umesto njih.

  8. Roditelji treba da odgovaraju za zanemarivanje. Sankcija bi delovala i preventivno! Znali bi gde su im deca noću i da li piju!

  9. Svi napadaju roditelje. Ja dete mogu da kontrolišem u kući, ali čim izađe preuzima ga drzava. A tu sodoma i gomora. Pored škola dileri i kockarnice, alkohol može da kupi svako, svaka pesma koju oni slušaju promoviše opijanje, nasilje i drogiranje, u skolama rade šta hoće i glavne face i COOL likovi su oni najgori, a odlične đake sprdaju i tuku. Sve se radi da nam decu oteraju odavde i potpuno promene strukturu stanovništva.

  10. Decu vaspitavamo kod kuće. Kad izađu na ulicu oni su posao „države“ samo ako se nedolično ponašaju ili krše zakon a sve ostalo su dužni roditelji da ih nauče. I šta je droga i šta je alkohol i kako da se čuvaju raznih bolesti i rizičnih ponašanja….svega što im može naštetiti. Nije posao države da čuva moje dete nego je moj posao da ga naučim, kad ga već puštam u svet, kako da se ponaša i kako da se dete čuva samo. Nekada su se „deca“ od 16 godina već zapošljavala a sada se očekuje od države da ih čuva? I moji su odrasli u ovom vremenu, pored kockarnica i kladionica, alkohola i cigareta na svakom koraku, i oni i njihovi drugari, pa znam da ima i mnogo dobre dece koja znaju gde su im granice.
    Ovo su ekstremni slučajevi i jedino je dobro što se o tome najzad govori. Do sada se alkoholizam kod dece gurao pod tepih a nikoga nije briga što poprima razmere epidemije. Živim blizu parka gde osnovci piju pivo iz velikih plastičnih flaša i pitam se da li roditelji primete da im je desetogodišnjak pijan kad se vrati kući iz parka? Ili nemaju vremena da ga bolje pogledaju a kamoli popričaju, posavetuju…

  11. Ako je klub bio iznajmljen za privatnu žurku, piće je verovatno doneto sa strane. Ovo „trovanje špiritusom“ deluje kao da je neko nesto namerno podmetnuo „nedužnoj“ deci, odnosno presuda unapred, jer mozda je samo teško pijanstvo u pitanju. A za to su odgovorni oni koji piju, odnosno njihovi roditelji, zavisno od uzrasta. Pa da sačekamo (nadam se objektivne) rezultate istrage.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.