Francuski predsednik Fransoa Oland prvi put je juče pomenuo promene u vladi, ali ne dajući precizno datum i braneći svog ministra Arnoa Montebura koji se protivi da internet provajder „Yahoo“ kupi francuski sajt „Dailymotion“. „Promene u vladi će doći u svoje vreme“, rekao je Oland za francuske medije i ocenio da niko u „vladi nije zaštićen“.


Pitanje promene u vladi za sada nije aktuelno, dodao je, međutim, Oland. Analitičari ocenjuju da je Oland pod pritiskom zbog skandala utaje poreza. Početkom aprila Oland je isključio svaku mogućnost promene nekog od 38 ministara u vladi, i to kada je bivši ministar budžeta Žerom Kauzak rekao da ima bankarski račun u Švajcarskoj. „Jednog dana, biće neki izbori, promene će se dogoditi. Sada su mi svi potrebni“, rekao je Oland. Prema njegovim rečima, niko nije zaštićen zakonom, uključujući i Montebura. Oland podržava Montebura, što je pre njega učinio i premijer Žan Mark Ero. „Postoji rizik izgubiti francusku kompaniju. Ideja je bila stvoriti partnerstvo sa „Yahoo“, koji to za sada odbija“, objasnio je Oland.

Francuski predsednik je pohvalio ministra unutrašnjih poslova Manuela Vala, za kojeg je rekao da „dobro radi svoj posao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari