U ponedeljak je održana Treća redovna sednica Skupštine opštine Sjenica, odnosno prva od zvaničnog preuzimanja vlasti nove skupštinske većine u ovoj opštini.

Nova vladajuća većina, koju čine: Koalicija „Za evropsku Sjenicu SDP, DS, LDP“ sa 12 odbornika, „Jedinstvena lista SRS, NS, SPS“, Narodni pokret Sandžaka i Demokratska stranka Srbije sa po tri, i dva odbornika GG „Dosta je“, sve odluke donela je jednoglasno, dok 16 odbornika opozicionih partija, 14 iz reda Bošnjačke liste za evropski Sandžak i dva odbornika koalicije Liga za Sjenicu sa G 17 plus, nije bilo prisutno.

Na predlog predsednika opštine Sjenica Muriza Turkovića, na ovoj sednici usvojena je Odluka o dopunskom budžetu za 2009. godinu, kojom je projektovani budžet za tekuću godinu, od nešto više od 460 miliona, uvećan za 40 miliona dinara, od čega će se, između ostalog, izdvojiti sredstva za kupovinu novih vozila za održavanje gradske čistoće. Prihvativši ostavku vršioca dužnosti direktora JKP „Vrela“ Zlatka Rožajca, Skupština je za novog vršioca dužnosti direktora u ovom preduzeću imenovala Ismeta Mehmedbašića. Usvojena je i privremena Odluka o izmenama režima saobraćaja u pojedinim ulicama u gradu, koje će postati jednosmerne, što nikada ranije nije bila praksa. Ukoliko se, kako je obrazloženo, to pokaže efikasnim, imaće trajniji karakter.

Usvojeni dnevni red uz dopune, sadržavao je 13 tačaka i sve odluke na ovom skupštinskom zasedanju su donete jednoglasno. Radi prihvatanja donacije za izgradnju seoskog vodovoda u Štavlju od Vlade Češke, koja je za te namene ponudila 750 hiljada evra, ranijom skupštinskom Odlukom osnovano je JKP „Seoski vodovodi“. Sa predlogom predstavnika MZ Štavalj da se postojeći naziv preduzeća preinači u JKP „Seoski vodovod – Štavalj“, većina u Skupštini se nije složila, pa je pitanje razrešenja i imenovanja članova Upravnog i Nadzornog odbora u ovom preduzeću, oko čega se dosta diskutovalo, odloženo za narednu sednicu.

Na inicijativu potpredsednika Skupštine, Momira Kovačevića (NS) usvojena je odluka o osnivanju turističke organizacije Sjenice, uz predlog zamenika predsednika opštine Mensura Gičevića, da može biti budžetski korisnik samo u roku od godinu dana od osnivanja. Za članove Upravnog odbora organizacije u osnivanju imenovani su: Milka Karličić, Gordana Stepanović, Petar Filipović, Murat Garibovići Indira Kuburović, a za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije imenovana je Dobrila Radević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari