Opština Medijana raspisala konkurs za dodelu novca za vantelesnu oplodnju 1Foto: Shutterstock/Prostock-studio

U niškoj opštini Medijana raspisan je konkurs za dodelu sredstava za vantelesnu oplodnju supružnicima i vanbračnim partnerima.

Na konkursu, koji je raspisala opštinska komisija „Sveta Petka“, mogu da se prijave parovi koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Medijana.

Konkurs je otvoren do 23. marta. Kako je navedeno u konkursu, sredstva mogu da dobiju punoletni i poslovno sposobni žena i muškarac kojima je potrebna pomoć u lečenju neplodnosti, a koji vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi.

„Novac će dobiti parovu u slučaju kada je medicinski opravdano sprovođenje postupka vantelesnog oplođenja u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog oplođenja. Takođe kada lečenje neplodnosti drugim postupcima nije moguće ili ima značajno manje šanse za uspeh, uključujući i slučajeve preteće neplodnosti kao posledice razvoja ili lečenja bolesti“, precizirano je u konkursnoj dokumentaciji.

Sredstva iz ovog konkursa ne mogu da dobiju parovi koji su u prethodnim godinama dva puta dobili pomoć za vantelesnu oplodnju.

Konkurs je otvoren do 23. marta.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari