Advokat Srbislav Stojanović, branilac po službenoj dužnosti Marine Andrejić (38) iz Majilovca, podneo je prigovor na optužnicu višeg javnog tužioca, koji je tereti da je 22. jula ubila sina Đorđa (13).


– U prigovoru sam naveo da se optužnica zasniva samo na mogućnostima i pretpostavkama, zbog čega sam i zatražio njeno ukidanje- rekao je advokat Stojanović i dodao da po zakonu vanraspravno veće Višeg suda u Požarevcu u roku od tri dana po prijemu prigovora mora da donese odluku.

Iako je prošlo tri dana od zakonskog roka Viši sud u Požarevcu nije doneo odluku o pomenutom prigovoru. Prema rečima vd. predsednika Višeg suda, Jovice Mitrovića razlog tome je što se celukupan predmet nalazi u Apelacionom sudu u Beogradu.

– Predmet je u Apelacionom sudu koji će prvo da odluči po žalbi advokata na produženju pritvora na još mesec dana, koji je produžen okrivljenoj Marini Andrejić. Posle donošenja odluke od strane Apelacionog suda, predmet će se vratiti u naš sud. Tada će vanraspravno veće doneti odluku o prigovoru na optužnicu – rekao je sudija Mitrović i naglasio da se nada da će do kraja nedelje biti doneto rešenje o prigovoru.

Ukoliko vanraspravno krivično veće Višeg suda odbaci moj prigovor, nema više pravnog leka i prelazi se na sudski postupak, koji će, najverovatnije, voditi sudija Dragan Stanojlović – rekao je advokat Stojanović.

Prema navodima optužnice, koju je potpisao pomoćnik višeg javnog tužioca Miroslav Vojinović, Marina se tereti da je 22. jula, u ataru sela Majilovac, udarila sina u vrat drvenom držaljom motike. Taj udarac je i izazvao dečakovu smrt.

Dva dana kasnije, ona se kući vratila sama, da bi 25. jula bila uhapšena i osumnjičena prvo za nasilje u porodici, a potom za teško ubistvo sina.

Advokat okrivljene, Marine Andrejić je uveren da nema nikakvih dokaza, pogotovo materijalnih, da je njegova klijentkinja izvršila delo za koje je optužena.

– Veštačenja motike, koju je majka imala, kao i veštačenja njenih pronađenih papuča i šnale nisu otkrila tragove DNK dečaka. Ove činjenice, kao i podatak da na lobanji nema povreda, predstavljaju dokaz da Marina nije ubila sina i da se optužba zasniva na pretpostavkama, kao što sam i naveo u svom prigovoru – rekao je Stojanović.

Ukoliko se ne prihvati advokatov prigovor, Marini će suditi Viši sud za najteže krivično delo, za koje je zaprećena zatvorska kazna od 10 do 40 godina.

Braniću Marinu do kraja procesa

Nedavno je Požarevcem prostrujala vest da će branilac Marine Andrejić, advokat Srbislav Stojanović odustati od dalje odbrane, jer, kako se u gradu priča, pronalaženjem dečakove lobanje, njemu srušila strateguju odbrane koju je zasnovao da bez tela nema ni krivičnog dela ubistva. Sam Stojanović energično je dematovao te glasine nazvavši ih špekulacijama.

– Te glasine namerno puštaju ljudi kojima nije stalo do istine, već da se dodatno uzburka, i ovako, dovoljno uzburkana javnost. Naravno, ja ću i dalje još odlučnije zastupati Marinu. Tek sada, sve više sam ubeđen da Marina nije ubica, jer nema nijednog dokaza da je ubila svog sina. Na predstojećem suđenju, po mom mišljenju koje će da započne posle Nove godine, dokazaću svoje tvrdnje o Marininoj nevinosti-rekao je Stojanović i dodao da je nedavno bio kod Marininog supruga da se sa njim dogovori o daljim koracima odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari