Podignuta je optužnica protiv folk pevačice Svetlane Ražnatović (38) zbog sumnje da protivpravno prisvojila novac od transfera fudbalera Obilića, potvrđeno je Danasu u Tužilaštvu. Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu zbog protivpravnog prisvajanja sume od četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara, kao i zbog toga što je Ražnatovićeva posedovala 11 pištolja bez dozvole.


Posle osam godina istrage koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve, optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija Veličković zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera, kao i nekadašnji rukovodioci FK Obilića Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Binić i Dimitrijević se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba. Sumnja se da su tako postupali po nalozima vlasnice FK Obilić Ražnatovićeve, te da su kao odgovorna lica u klubu zaključili ugovor 2. jula 2001. u Moskvi sa predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića. Milion dolara je, prema sumnjama Tužilaštva, uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke, prenosi štampa. Ostatak je išao preko više privatnih računa u inostranstvu.

Istraga protiv Ražnatovićeve pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji „Sablja“, a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenog oružja, za koje ona tvrdi da je u većini trofejno i da je pripadalo njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu.

Danas nastavak suđenja Džajiću

Suđenje nekadašnjem direktoru Crvene zvezde Draganu Džajiću i dvojici njegovih saradnika, zbog sumnje da su prisvojili oko 10 miliona evra od transfera pet fudbalera tog kluba u inostrane klubove nastavlja se danas pred Višim sudom u Beogradu. Očekuje se da svedoče bivši fudbaleri Crvene zvezde Goran Drulić, Zoran Njeguš, Perica Ognjenović, Nemanja Vidić i Ivan Dudić, a zatim i svedoci iz uprave kluba. D. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari