Orlić: Ispunili smo sve uslove za fer izbore

Poslanici Skupštine Srbije umesto o listi kandidata za dva člana REM-a diskutovali o "našim i vašim medijima"

Ostavite komentar


  1. Vi ovo nećete objaviti ali ja moram da kažem: sns nije ni sekta ni kriminalna družina kako neki kažu. Sns je demonska stranka. Ovaj Orlić je oličenje čistog zla. Vučić je čist demon.
    Kao potvrda ovoga navešću opis za nečastivog u rečniku u jevanđelju za decu: Laže, obmanjuje ljude oko sebe i manipuliše njima. Prikazuje lažnu stvarnost. Ima hordu sledbenika koji žive u blagostanju i spremni su da umru i ubiju za njega. Na koga vas ovaj opis podseća.

    1. Nadam se da je na kraju izjave rekao „majke mi“ da bi bila kompletna „istina“.

  2. Kada g-din Orlić kaže, citiram, »Uradili smo sve što je dogovoreno, definisali smo šta je zloupotreba izborne kampanje, izmenili smo četiri izborna zakona, itd.« skoro sigurno je, da je mislio na Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, Zakon o sprečavanju korupcije, Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakon o javnim preduzećima. Izmene tih zakona su donete 13.12.2019., objavljene u »Sl. glasniku R. Srbije« br. 88/19 i stupile na snagu osmog (8) dana od dana objavljivanja, ali kod jednog zakona ima jedna mala »kvaka«. Naime, Zakon o sprečavanju korupcije koji je donet 21.05.2019. i objavljen u »Sl. glasniku R. Srbije« br. 35/19, kao i njegova napred navedena izmena se PRIMENJUJU tek od 1. septembra 2020., kako je to zapisano u članu 114. Zakona i članu 4. Zakona o izmenama i dopunama. Dakle, više je nego očigledno, da će se Zakon o sprečavanju korupcije koji inače sankcioniše funkcionersku izbornu kampanju, kao i njegove izmene i dopune primenjivati posle izbora koji su planirani za 26. april 2020. Pored toga u članu 113. Zakona o sprečavanju korupcije piše, citiram; »Danom početka primene ovog zakona prestaje da važi Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije«, pa se odmah postavlja pitanje, koja je bila uopšte svrha menjati Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, kada on prestaje da važi 01.09.2020. Zar nije bilo jednostavnije, da se Zakon o sprečavanju korupcije u kome je najveći broj članova inače posvećen baš Agenciji za sprečavanje korupcije, primenjuje od dana stupanja na snagu, odnosno osam (8) dana od dana objavljivanja u »Sl. glasniku R. Srbije« br. 35/19. Koja je bila svrha ove »igre«, da ne kažem »driblinga« nadležnih oko datuma početka primene, kako Zakona o sprečavanju korupcije tako i njegove izmene i dopune, sigurno znaju nadležni. Nama ostaje samo da naslućujemo, ali o tome jednom drugom prilikom.

  3. Prvi program pripremna paljba,pink baražna vatra,skupštinski prenos epidemija laži,studio B,prva,O2….lokalne televizije laž na laž.Kakvi uslovi i za čega i u ime koga?Srbima je izdato oko 60.000 rešenja o boravištu u Nemačkoj,gde su oni što rade na crno,stanuju kod rodbine,ili ti otišli u neku drugu zemlju to su uslovi života ,ubiste ovo malo Srbije.

    1. Ostaćete samo vi sami oko sebe i to će biti kazna najteža na svetu.

  4. Faklutet Tehnickib Nauka smer novinarstvo?Mislim da je greska u tekstu, mislim da ste mislili na Filozofski fakultet 🙂

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.