U senci zavrzlame oko statusa selektora Siniše Mihajlovića i njegovog (italijanski mediji tvrde već dogovorenog) preuzimanja Sampdorije, najbolja fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je sinoć nerešeno s Rusijom u prijateljskoj utakmici u Dubaiju, a kvalitetna partija „orlova“ protiv učesnika Svetskog prvenstva u Brazilu makar na trenutak je skrajnula priče o sve verovatnijem povratku Mihajlovića klupskoj karijeri na Apeninima.


Mada meč nije imao takmičarski naboj, jak ritam i naročito bogat sadržaj, a rivali najjače postave, Srbija je dobro isparirala ekipi čuvenog Fabija Kapela, nastavivši seriju pozitivnih rezultata u poslednja tri meseca, pošto je prethodno prokockala sve šanse da se makar kroz aktuelni baraž dokopa Mondijala 2014.

Sve do 30. minuta niko se nije zaletao napred, pa su golmani imali samo po jednu ozbiljnu intervenciju, da bi tek Samedov razmrdao publiku na stadionu Al Vasla, pošto se našao u pravom trenutku na pravom mestu posle odbitka i sjajne intervencije našeg čuvara mreže Stojkovića, na šut Širokova. Već u sledećem napadu meč je vraćen na početak. Po vrlo sličnom scenariju. Basta je naterao Kombarova da interveniše uklizavanjem, lopta se odbila do Filipa Đorđevića, a srpski centarfor rutinski iz blizine doneo ekspresno izjednačenje (31).

Od tog časa je igra živnula na obe strane, ali do kraja duela nije stvoreno još dosta izglednih šansi. Rusija i Srbija su u talasima pokušavale da dođu do pobede, ali bez uspeha, pa je utakmica imala bratski epilog posle kojeg će „baćuške“ nastaviti s uigravanjem za SP, a „orlovi“ pripreme za revijalni susret sa tzv. novinarskom selekcijom Srbije, za četiri dana u Užicu, koja bi lako mogla da bude oproštajna za Mihajlovića.

Mihajlović: Blizu smo ozbiljnog tima

– Utakmica nije ličila na prijateljsku. Da je fudbal bio boks, dobili bismo na poene. Vidi se da napredujemo i da smo sve bliži da postanemo ozbiljna reprezentacija -tvrdi selektor Srbije.

Kapelo: Srbija zaslužuje da igra na SP

– Srbija je vrlo kvalitetna selekcija, teško ju je pobediti, ali je bila bez sreće u kvalifikacijama, jer je imala vrlo tešku grupu. Srbija zaslužuje da igra na Mundijalu – ishvalio je naš tim čuveni italijanski trener na klupi Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari