OŠ „Kralj Petar Prvi“ obeležava 300 godina postojanja 1Foto: wikipedia / NMedjedov

Svečanom akademijom 22. oktobra, u Kombank dvorani s početkom u 20 sati, biće obeleženo 300 godina Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“, najstarije obrazovne ustanove u Srbiji.

Ova gala svečanost je kruna niza kulturnih, naučnih i sportskih aktivnosti kojima ova škola slavi svoj nesvakidašnji jubilej. Škola je ponosna na sve svoje đake i na sav njihov doprinos nauci, sportu, kulturi, umetnosti Beograda i Republike Srbije, a među njima su i velikani: Mihajlo Petrović Alas, Stevan Mokranjac, Moša Pijade, Pavle Savić, Lola i Jurica Ribar, Vladeta Jerotić, Svetozar Gligorić, Ružica Sokić, Nikola Simić, Boža Prodanović, Minja Subota i drugi, rečeno je u saopštenju OŠ „Kralj Petar Prvi“.

– U dvorištu škole „Kralj Petar Prvi“ davne 1923, godine odigrana je prva košarkaška utakmica u Beogradu. Tim povodom, u nedelji posvećenoj sportu, organizovano je druženje sa juniorima KK Crvena zvezda i KK Partizan, a uz podršku Košarkaškog saveza otvorena je i izložba posvećena ovom sportu. Nedelja nauke protekla je u seriji interaktivnih radionica, posvećenih Mihailu Petroviću Alasu, Milutinu Milankoviću i mnogim drugim našim velikanima svetske naučne scene. Predstoji nam nedelja kulture u kojoj ćemo otvoriti izložbu likovnih radova naših učenika, imati javni čas muzičke škole „Josif Pančić“ i koncerte đačkih bendova. Protekli vekovi susreću novo doba, a naša dužnost je da ovaj jubilej dočekamo i proslavimo onako kako to i priliči, kaže direktor škole Mladen Stevanović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.