U Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Požarevac“ od protekle nedelje počasno mesto zauzima statueta koja sa pravom nosi naziv Oskar kvaliteta, koja je ovom kolektivu uručena u Beogradu. I kao što se Oskar u filmskoj industriji dodeljuje najkvalitetnijim ostvarenjima tako se i Nacionalna nagrada za kvalitet i poslovnu izvrsnost, koju dodeljuje Privredna komora Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj, dodeljuje po veoma oštrim kriterijumima.

Ceo projekat vodi Fond za kulturu kvaliteta i izvrsnosti koji već devetnaest godina dodeljuje ovu nagradu. Apoteka Požarevac je i prošle godine učestvovala u ovom konkursu i osvojila nagradu za tri kriterijuma: liderstvo, resurse i poslovni rezultat.

Ove godine, međutim, prateći dobijene smernice i posmatrajući devet kriterijuma, stigla je do apsolutne nagrade. – To je nagrada svih zaposlenih, izuzetan rezultat rada tima poslednjih šest do sedam godina. U sam vrh naše delatnosti došli smo kroz unapređenje i osavremenjavanje procesa rada i pružanja kvalitetne farmaceutske zdravstvene usluge. Ali to nam nije dovoljno, hteli smo da se izmerimo i sa drugim najboljim privrednim i vanprivrednim organizacijama. Do ovog rezultata nije bilo lako doći, to je dugotrajan i mukotrpan rad. Kada su u pitanju javna preduzeća i ustanove veoma bitan kriterijum, bez koga ne bismo dobili ovu nagradu, je i podatak koliko se troši državnog tj. investicionog novca odnosno koliko koštamo poreske obveznike. Apoteka je indirektni budžetski korisnik i najbolji u Srbiji, jer od ukupnih, 42,5 odsto je naših ličnih sredstava, što znači da nam narod veruje. To nas odvaja od drugih apoteka i svrstava na prvo mesto – kaže direktor ZU Apoteka „Požarevac“ mr Nebojša Jorgovanović i napominje da je ova ustanova u rangiranju Komisije za praćenje i unapređenje kvaliteta rada zdravstvenih ustanova među preko trideset apoteka bila na jedanaestom mestu te da je ova ustanova veoma oštećena jer jedan od šest dokumenata potrebnih za ocenjivanje nije otišao iz Instituta za javno zdravlje Požarevac. – Žalili smo se jer bi sa tim dokumentom bili prvi. To nam je bio dodatni motiv da se takmičimo za nagradu koju smo dobili protekle nedelje – dodaje Jorgovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari