Osmorica vozača vozili pijani i drogirani u Sremskoj Mitrovici 1Foto: Franz P. Sauertejg / Pixabay

Saobraćajna policija Sremske Mitrovice je proteklih dana otkrila četvoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, četvoricu pod dejstvom narkotika, jednog koji je prekoračio brzinu i jednog bez vozačke dozvole, saopštili su iz informativne službe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Dodali su da su saobraćajci u Rumi zaustavili dvojicu tridesetpetogodišnjaka koji su upravljali „folksvagenom“ i „opelom“ sa 3,27 i 1,31 promil alkohola u organizmu, u Staroj Pazovi šezdesetčetvorogodišnjeg vozača „pola“ sa 1,79 promila alkohola, a u Inđiji dvadesetšestogodišnjeg vozača „opela“ sa 1,55 promila alkohola.

„U Staroj Pazovi iz saobraćaja su isključeni devetnaestogodišnji vozač „BMV-a“ koji je vozilom upravljao pod dejstvom amfetamina i tridesetčetvorogodišnji vozač „folksvagena“ koji je vozio pod dejstvom amfetamina i metamfetamina, dok je u Inđiji pedesetogodišnji vozač „BMV-a“ bio pod uticajem kokaina“, istakli su u saopštenju.

Naglasili su da je ovim vozačima određeno zadržavanje i protiv njih su podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

„U Sremskoj Mitrovici saobraćajci su zaustavili tridesetosmogodišnjeg vozača „renoa“ jer je vozio pod uticajem kokaina i odbio da se podvrgne alkotestiranju. Prekršajni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 140.000 dinara, 28 kaznenih poena i 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom“, podvukli su u saopštenju iz MUP-a.

Dodali su da hew u Pećincima zatečen devetnaestogodišnji vozač „folksvagena“ koji je vozio bez položenog vozačkog ispita i da mu je prekršajni sudija izrekao novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

„Policija je u Sremskoj Mitrovici zadržala dvadesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao „maseratijem“ brzinom od 174 kilometra na čas, na mestu gde je ograničenje 80 kilometara na čas“, napisali su u saopštenju i istakli da je ovaj vozač, u skraćenom postupku, sproveden nadležnom sudiji za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu od 100.000 dinara, 14 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari