Osnivač Eko straže pred protest u nedelju odgovara na pitanja čitalaca Danasa 1foto: Radenko Topalović/Danas; Printscreen/YouTube/NOVA S

Bojan Simišić, osnivač organizacija „Eko straža“, biće gost emisije „Intervju na mreži“ u okviru koje će odgovarati i na vaša pitanja, koja možete postaviti u komentarima ispod ovog teksta.

Eko straža je za ovaj vikend, u nedelju, najavila protest „prebrojavanja“ kod Starog savskog mosta u Beogradu, a kako su rekli u najavi, ako se skupi 30.000 građana šest dana kasnije zatvoriće pet beogradskih mostova.

Pred protest Simišić će biti gost naše emisije, koja će se uživo emitovati na Danasovoj Fejsbuk stranici u petak, u 11 časova. Kasnije će se naći i na našem Jutjub kanalu i sajtu u tekstualnom obliku.

Eko straža je do sada organizovala pet protesta, na koje su se građani masovno odazivali, a svoj aktivizam većinski usmeravaju na pitanje zagađenja vazduha.

Ovaj šesti organizuju kod Starog savskog mosta koji gradska vlast planira da izmesti odatle i da na to mesto izgradi novi, čemu se deo Beograđana protivi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eko Straža (@ekostraza)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari