Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević učestvovao je juče u takmičenju u kićenju jelki u Sportsko-poslovnom centru Vojvodina, u akciji koju tradicionalno organizuje Pokret gorana Novog Sada. U takmičenju koje je deo kampanje „100 posto jelka – jelka sa busenom“ šestih razreda iz 23 novosadske osnovne škole.


– Ovo je dobar način da se deci približi ideja o zaštiti životne sredine kroz zabavu i igru, a u duhu božićnih i novogodišnjih praznika. Uvek je preporuka da se kupuju isključivo jelke sa busenom, čime se sprečava nekontrolisana seča i uništavanje četinarskih šuma. Važno je edukovati naše najmlađe sugrađane kako da od ranog uzrasta neguju i čuvaju svoju okolinu, a Grad Novi Sad će uvek nastojati da podržava sve akcije koje svojim delovanjem predstavljaju iskorak u zaštiti životne sredine – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Učenici su tokom prethodna tri vikenda učila da prave božićno-novogodišnje aranžmane i ukrase za jelke od prirodnih materijala, a najoriginalniji su nagrađeni ekološkim paketićima. Specijalni gosti na takmičenju u kićenju jelki sa busenom bila su deca iz Bečeja, Kucure, Stare Pazove, Sremskih Karlovaca i Rumenke, koja su okitila jelke i badnjak, onako kako se to radi u njihovim sredinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari