Pokret "Mi snaga naroda - Branimir Nestorović" izlazi na lokalne izbore u Zrenjaninu 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret „Mi snaga naroda – Branimir Nestorović“ izaći će na lokalne izbore u Zrenjaninu, kazala je danas na predstavljanju inicijalnog Gradskog odbora u tom gradu Julijana Marić.Kako je navela, na lokalne izbore u Zrenjaninu izaći će pod sloganom „Smemo, možemo, znamo“, te pozvala Zrenjanince da im se pridruže.

„Sledeći načelnu politiku našeg Pokreta Mi snaga naroda – Branimir Nestorović i Pokrajinskog odbora mi ćemo se kao Gradski odbor Zrenjanina zalagati za vraćanje pristojnosti na lokalnu političku scenu, jasan politički diskurs, smislene javne rasprave, povratak građanskih inicijativa, za promenu imena Grada Zrenjanina u Petrovgrad“, kazala je Marić.

Navela je i da će se Gradski odbor tog pokreta zalagati i za jačanje natalitetne politike lokalne samouprave, za veću bezbednost dece na ulicama i u školama, za povratak dostojanstva i života u selima, kao i za značajnije učešće grada prilikom rešavanja problema poljoprivrednika i za veća prava i privilegije ratnih vojnih invalida, boraca u ratovima od 1990-1999. i porodica palih boraca.

Dodala je da će se zalagati i za promenu imena Gradske narodne biblioteke u tom gradu, koja sada nosi naziv Narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, ali i za veći prostor u kulturnom i javnom nacionalnom interesu i razvijanju nacionalne svesti.

„Borićemo se i za što veće učešće našeg grada prilikom dobijanja republičkih i pokrajinski projekata i subvencija, privlačenje domaćih i stranih investitora sa akcentom na domaće, za konačno rešavanje problema vodosnabdevanja i kanalizacione mreže, ali i za veće zalaganje Grada preko inspekcijskog nadzora u kontroli koliko strane kompanije poštuju zakone Srbije o zaštiti životne sredine i pravima zaposlenih“, rekla je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari