Osuđen gradonačelnik Kline jer je zaposlio ćerku preko veze 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Gradonačelnik metohijske opštine Klina, Zenun Eljezaj po drugi put je proglašen krivim za krivično delo „sukob interesa“, jer je preko veze zaposlio svoju ćerku.

Sud u Peći osudio je gradonačelnika Eljezaja na novčanu kaznu od 4.000 evra, jer je 2018. izvršio uticaj da se njegova ćerka zaposli u Glavnom centru porodične medicine u opštini koju vodi, pišu kosovski mediji.

Eljezaja je u decembru 2020. godine isti sud proglasio krivim i osuđen je na istu novčanu kaznu uz dve godine zabrane obavljanja funkcije gradonačelnika, ali je predmet po žalbi vraćen na ponovno suđenje.

Razlika u odnosu na prvu presudu je u tome što Eljezaju, koji je prošlog meseca osvojio još jedan mandat da upravlja Klinom, neće biti zabranjeno da vrši funkciju gradonačelnika.

Optužen je da je 20. februara 2018, u svojstvu predsednika opštine Klina, znajući da će njegova ćerka konkurisati za radno mesto lekar opšte prakse u Glavnom centru porodične medicine (MFMC) lično uticao na komisiju. Prema optužnici, komisija koju je formirao Eljezaj odabrala je njegovu ćerku i zaposlila je u MFMC „Majka Tereza“ u Klini.

U optužnici je navedeno da je istraga protiv Eljezaja počela nakon krivične prijave Agencije za borbu protiv korupcije u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari