Osumnjičen za pretnje ubistvom, supruzi slao fotografije papagaja kojem je otkinuo glavu 1Foto: trece.ojt.rs

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je predlog optužnice protiv N.V (38) zbog pretnje supruzi da će ubiti nju i članove njene porodice, tako što joj je slao fotografije kućnog ljubimca – papagaja – kojem je, kako se sumnja, rukama otkinuo glavu.

Tužilaštvo predlaže zatvorsku kaznu, zabranu prilaska oštećenoj i lečenje od alkohola.

On je, kako piše u predlogu optužnice, u Zemunu ubio papagaja tako što mu je rukama otkinuo glavu i fotografisao je odvojenu od tela, nakon čega je slike prosledio supruzi i njenoj kumi.

Sadržaj fotografija pokazao je i jednom od svedoka, navodi se u predlogu optužnice.

Tužilaštvo predlaže zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i četiri meseca, mere lečenja od alkohola i zabrane prilaska oštećenoj na manje od 200 metara.

Zbog sumnje da je N. V. počinio krivična dela nasilje u porodici, ubijanje i zlostavljanje životinja, tužilaštvo je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu produženje pritvora zbog mogućnosti da će boravkom na slobodi u kratkom periodu ponoviti krivično delo.

Predlaže se i zabrana pristupa mestu stanovanja i rada oštećene, kao i zabrana uznemiravanja i bilo koje vrste komunikacije u trajanju od dve godine od pravosnažnosti sudske odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari