Osumnjičeni za ubistvo devojčice i ranjvanje još tri osobe u Ripnju priznao da je počinio zločin 1Foto: Franz P. Sauertejg / Pixabay

Osumnjičenom za ubistvo devojčice i ranjvanje još tri osobe u Ripnju sudija za prethodni postupak odredila je danas pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, javlja RTS.

Osumnjičeni je priznao da je počinio zločin.

Pritvor je određen jer je za delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora veća od 10 godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti.

Tridesetsedmogodišnji S.I. osumnjičen da je ubio devojčicu u Ripnju i pokušao da ubije tri člana njene porodice, priznao je danas u tužilaštvu da je počinio zločine koji mu se stavljaju na teret.

Naredbom o sprovođenju istrage on je osumnjičen za teško ubistvo i pokušaj teškog ubistva.

Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno izneo svoju odbranu.

Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Prema ranijim saznanjima, S. I. je u ponedeljak iz porodične kuće devojčice kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, S. I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Naneo joj je teške povrede, od kojih je devojčica kasnije preminula.

Potom se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih povreda njenoj majci, babi i ujaku, nakon čega je otišao, uz pretnju da će se vratiti, saopštilo je Tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari