„Otac mi je preminuo jer Hitna pomoć nije izašla na teren“: Velika razlika između broja poziva i njihovih izlazaka

Ostavite komentar


  1. Pošto je u SRB sve moguće, ne bi me čudilo da je indirektno stigla „želja“ sa vrha države, kako bi se rasteretili penzioni fondovi, da ako neko za penzionera traži hitnu pomoć oni ne izađu na teren u nadi da će uskoro biti još jedan primalac penzije manje! Ako tako nastave, možda će svaki vozač koji čak i na pešačkom prelazu usmrti penzionera, dobivati premiju od države od bar 1000 evra. Daj Bože da se varam!

  2. Mozda nemaju dovoljno ekipa i saniteta? Mozda je to? Mozda nema dovoljno medd osoblja da se pokriju potrebe? Mozda na Opsto praksi ne treba da ima 70 pregleda po lekaru nego upola manje? Na koga se ovde, postovani liste Danas, upire prstom? Na one kojima ste aplaudirali svako vece do skora? Ili?

  3. Oni ti traže da im daš bolesnka na slušalicu, da čuju kako diše. Na osnovu tona disanja odredjuju da li izlaze na teren ili ne. Umrla mi svekrva, svekar i suprug dobio napad pankreasa. Prvo dvoje umrlo zbog ne izlaženja hitne. Za supruga sam zvala privatnu hitnu službu, preziveo.

  4. Izuzetno paušalan tekst,naročito deo „ona je dodala da situacije kada čovek premine,a hitna služba nije reagovala,treba da bude alarm za Ministarstvo zdravlja da izvrši inspekciju u toj u stanovi“…,zamislite samo situaciju,kakvih je puno u praksi,da hitna pomoć izlazi na teren svakom pacijentu koji je u terminalnoj fazi neizlečive bolesti i kome,nažalost,ista ta hitna pomoć ne može pomoći,ali rodbina želi da ga lekar ipak pregleda još jednom, i onda ista ta rodbina krene da tuži hitnu pomoć zbog smrti pacijenta,kojem su pre toga sve moguće terapijske procedure iscrpljene.
    Sa poslednjim pasusom teksta se u potpunosti slažem. Treba doneti Zakon o hitnoj pomoći u kome će jasno biti naznačeno šta su obaveze,ali i prava hitne pomoći,da se utvrde jasni protokoli po kojima treba da rade sve hitne pomoći u republici Srbiji…,i na kraju,u potpunosti se slažem,doneti i odgovarajuće sankcije,i za radnike hitne pomoći,ali i za građane koji ne poštuju isti taj zakon. Jer ako ja kao lekar hitne pomoći izađem sa ekipom na teren u selo 30 km udaljeno od punkta hitne pomoći zbog neopravdanog poziva,a na drugom kraju opštine čovek ima infarkt i,nažalost, premine ko će biti kriv? Hitna pomoć jer nije izašla na vreme na poziv,ili onaj ko je onemogućio,svojim neopravdanim pozivom,da ta ista ekipa stigne na vreme do pacijenta sa infarktom i spasi ga? Zakon treba da jednak za sve,i za zaposlene u hitnim službama i za korisnike istih tih službi. Tako se to radi u uređenim državama.

  5. Ukoliko budete u nevolji i ta skalamerija, koja se naziva hitna pomoc i u kojoj dolazi samo vozac, dodje po vas, dobro se spremite na barem verbalni okrsaj, zato sto „potpuno nepotrebno“ uznemitavate osoblje. U hitnoj ih sjedi petoro.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.