Otac novosadske novinarke Tamare Miladinović, koja je stradala u požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ u aprilu 2012. godine, Branko zatražio je prijem kod ministra pravde Srbije Nikole Selakovića. Prema njegovim rečima, to je učinio kako bi se ubrzalo utvrđivanje odgovornosti za tragediju u kojoj je poginulo šestoro mladih u slučaju koji već mesecima ne pokazuje napredak.

– Po Ustavu Srbije, vladavina prava je zagarantovana. Tužilaštvo i sudstvo je nezavisno i samostalno u svom radu. Evo dve godine prolaze od javašluka i kriminala, a ništa se nije sa mesta pomerilo – stoji u pismu koje je Miladinović uputio Selakoviću. On je upitao kako je moguće da niko od građevinskih inspektora, inspektora iz sektora za vanredne situacije i turističkih inspektora nije doneo rešenje o zatvaranju diskoteke, koja, kako on navodi, nije ispunjavala uslove za rad, čime bi tragedija bila izbegnuta.

Miladinović je ranije u više navrata pisao republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac sa zahtevom da se proces ubrza i da svi krivci budu pronađeni i imenovani. Takođe, on je ukazao i da postoje ozbiljne indicije o „prikrivanju“ određenih dokaza u tom slučaju. Suđenje je počelo krajem januara 2013. i održano je 49 ročišta, međutim zbog odlaska sudije Zore Jamušakov u penziju krajem prošle godine, ono će biti održano ispočetka. Slučaj je preuzeo novi sudija Borivoje Papa, kome je neophodno određeno vreme da se upozna sa slučajem i započne novo suđenje pred Višim sudom.

Okrivljeni u pritvoru

U pritvoru se i dalje nalaze vlasnik lokala Alojz Ganić, dvojica zakupaca Slaviša Stanišić i Dejan Ratković, kao i električar angažovan na održavanju objekta Jaroslav Papuga. Prilikom požara u diskoteci „Kontrast“ nastradalo je šestoro mladih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari