Savo Manojlović na sudu: Fizički napad na mene na mostu tokom protesta organizovao Marko Parezanović iz BIA 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Direktor za kampanje Pokreta Kreni Promeni izjavio je danas na suđenju protiv novina ALO da je fizički napad na njega na mostu prema njegovim saznanjima organizovao Marko Parezanović iz Bezbednosno informativne agencije.

Prema pisanju KRIK-a Marko Parezanović je načelnik Bezbedonosno informativne agencije i lice koje se krije iza pseudonima Markus u Skaj prepisci Škaljarskog klana. Kako se navodi u istraživanju KRIK-a „Markus“, odnosno Parezanović, trebalo je da pomogne da se izvrši pritisak na sudiju Apelacionog suda Duška Milenkovića, ne bi li osuđeni „narko bos“ Darko Šarić dobio što manju zakonsku kaznu.

U tu svrhu, kako se vidi u „Skaj“ prepisci, je organizovao i sastanak u centrali BIA, kojem su prisustvovali Milenković, ali i policajci Stojanović i Radovanović.

“Prema mojim saznanjima napad na mene organizovao je Marko Parezanović iz BIA. Dok su ljudi prilazali, slikali i pozdravljali sa mnom, nekoliko lica koja su već organizovali incidente na tom istom protestu protiv nasilja 19. maja prošle godine krenuli su sa provokacijama i dobacivanjem. Bio sam potpuno svestan da pokušavaju da me isprovociraju. Nasmejao sam se i pitao ih: “Šta je ovo?”. Kada su videli da neću reagovati, jedan od njih je skinuo kaiš i sa još nekoliko lica se zaleteo na mene i probao da me udari šnalom po glavi. Instiktivno sam izmakao glavu, šnala je prošla nekoliko centimentara od oka. U samoodbrani sam nogom šutno navedeno lice kako bih se zaštitio od novog udarca. Tada su se građani umešali između nas i oterali ih. U tom incidentu su i jednu ženu oborili i udarili”, rekao je Manojlović na Sudu.

Odmah nakon incidenta Kreni-Promeni i Manojlović su objavili snimak incidenta na kome se sve ovo vidi.

“Mediji poput Alo-a, Politike, Novosti, 24sedam i drugi tabloidi istog momenta su objavili sinhronizovane tekstove na portalima kako sam ja napao, tukao i šutirao drugu osobu. Bilo je jasno da je napad sinhronizovan sa ovim medijskim objavima. Iza organizacije napada prema mojim saznanjima ponavljam stoji Marko Parezanović, a medijske objave koordinišu se iz kabineta predsednika Republike”, dodao je Manojlović.

Suđenje je održano zbog tužbe Sava Manojloviću protiv novina Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari