Otpora će biti sve više, jer vlast gazi volju građana

Proteste u Nišu već godinama organizuju uglavnom građanske inicijative i udruženja, dok se opozicija tek stidljivo pomalja

Ostavite komentar


  1. A sto besplatno zaboravili ste da je aerodrom uzimao novac od drzave tada je bilo lepo a sada kada treba da se jos vise modernizuje ne dajete ga drzavi pa nije to privatna svojina iza ovog stoji opozicijski tajkuni

    1. Tragično je što tebe za ovakav komentar čeka besplatan sendvič.

      1. Zasto uvek sendvic?
        Neverovatno koliko mislite da su svi koji vole Vucica botovi….glupost.

        1. To je generalizacija.Voleli ga neki ili ne ne nudi se nikakva alternativa, stoga je on , bar za sada najbolje resenje.I ne razumem cemu ond tolika frka oko jednog aerodroma?

          1. Draga Jovana, zbog paradigme. Vama bi recimo možda nešto značilo ako kažem uprkos Prištinskom aerodromu kojem smeta Car Konstantin. Ja bih rekao: zbog samog aerodroma koji znači svima nama koji putujemo ( a putujemo delimično i zbog toga što nismo želeli da se „snađemo“ i „budemo uspešni“ onako kako su se ovi drugi snašli i postali ugledni građani imitacije od države kakvom je naša Srbija postala)

  2. Niški aerodrom nije niško vlasništvo, već države Srbije, zato nemate razlog da protestvujete, neće on nigde nestati već će i dalje biti tu. Pustite državu da ulaže i modernizuje za dobrobiti svih nas.

    1. Nije mi bas jasno kako je to njihov aerodrom!? Pa to je narodni aerodrom, kao i sva ostala preduzeca koja su u drustvenim vlasnistvu. Samo se oni pitaju?

  3. Niko vam ne veruje jer, sad da budu izbori Wolfe bi opet ubedljivo pobedio. Kao i do sad.

  4. Ako je neko leteo sa niškog aerodroma onda zna da to više liči na železničku stanicu sa kraja prošlog veka. Ako se uskoro ne uloži ozbiljan kapital, ne proširi i osavremeni pista, napravi nova zgrada ko god da je vlasnik i ovo malo operatere će otići. Neko je rekao da je let za Holandiju ukinut a avion bio konstantno pun. Nije sve samo jeftin let već kad putujete avionom treba da se osećate kao čovek modernog doba a ne kao da letite iz nekog afričkog sela. Na kraju nije bitno da li je Konstantin Veliki državni, lokalni ili privatni važno je da radi, da ima letova i da aerodrom liči bar na aerodrom a ne na železničku stanicu gde u čekaonici ne mogu svi ni da sednu na plastične stolice dok čekaju ukrcavanje.

  5. Odakle se finansira grad Niš? Od građana? Onda se lepo Nišlije, odreknite sisanja para iz državnog budžeta, o trošku samih vas modernizujte aerodrom i učinite da on posluje bolje nego sad, verujem da se ni trenutna vlast a ni opozicija neće buniti. Ne može i jare i pare, kako bi stari narod rekao. Lepo, preko poreza na imovinu (da vam se nameti podignu, isključivo za grad Niš) sakupite za aerodrom i biće vaš. Sramota je koliko su ljudi halavi pa bi i jedno i drugo. I da bude vlasništvo grada Niša (iako je GRAD NIŠ u Srbiji pa samim tim nije privatno vlasništvo) i da se i dalje koriste sredstva iz državnog budžeta. Opet dozvoljavate da vas huškaju oni koji su pre 10 godina prodavali sve što je bilo državno i privatizovali i ono malo što je ostalo. Koristite svoj mozak ljudi, ne dozvolite da vas oni koji znaju samo da huškaju usmeravaju protiv države. Ne očekujte boljitak preko noći kad je država godinama u nazad samo tonula u dugove, nelegalne radnje, šverc komerc i kriminal. Mislite o svojoj deci sutra.

    1. Draga Milana, ne razumete razliku između gradskog i državnog vlasništva. Što se tiče ostalih Vaših predloga, ja bih prvi pozdravio odricanje od državnog budžeta, s tim što ni Niš ne bi uplaćivao ni paru u državni budžet. I jako bih voleo da vidim tog ko bi se usudio da samo Nišu podigne namete. To bi bio uvod u otcepljenje Južne Srbije (ideja koja zbog bahatog Beograda dobija na popularnosti). A onda bi smo vam uveli vize.

      Pozdrav iz Južne Srbije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.