Otvoren 14. sajam automobila u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Na Šumadija sajmu danas je otvoren 14. sajam automobil “Auto Expo 2022”, na kojem će svoje modele, do 11. decembra, predstaviti deset izlagača.

Pored promocija i premijera kupce očekuju i sajamski popusti koji ide i do 5.000 evra, ali i popusti za usluge auto kuća.

Sajam je u ime grada Kragujevca, koji je pokrovitelj ove manifestacije, otvorila članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković.

Ona je istakla da je ovaj sajam izuzetno značajan zbog promovisanja automibilske industrije, koja u životima Kragujevčana ima veoma važnu ulogu, jer utiče na njihovo zapošljavanje i životni standard.

– Na sajmu su zastupljeni svi veliki brendovi, a posebno je zadovoljstvo što je među njima Hyundai sa svojim električnim automobilom, koji je na međunarodnom sajmu u Njujorku proglašen automobilom godine, rekla je Tucaković.

U Srbiji, kaže, kupovina električnih automobila još uvek nije na zadovoljavajućm nivou, ali je u stalnom porastu, što je značajno zbog zaštite životne sredine i smanjenja zagađenosti vazduha.

– Imajući u vidu veliku krizu koja vlada u autoindustriji zadovoljni smo što smo uspeli da organizujemo sajam, na kome će biti predstavljeni kvalitetni i atraktivni automobili. Ove godine po prvi put organizujemo izložbu trkačkih automobila, pa će posetioci pored razgledanja, moći i da razgovaraju sa vozačima o detaljima koji ih interesuju, rekao je direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn.

Promoter ovogodišnjeg sajma automobila je šampion Centralne Evrope u brdskim auto-trkama Uroš Brkić.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana, u nedelju, 11. decembra, od 10 do 18 časova.

Cena ulaznice je 100 dinara, a parking za posetioce je besplatan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari