Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga 1Foto: Ministarstvo prosvete

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić otvorio je danas tradicionalni Školski dan u okviru Sajma knjiga i Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava.

 

„Obrazovanje je jedan od najvažnijih zadataka i zato treba da bude kvalitetno i svima dostupno. Ubrzani tokovi razvoja uslovljavaju kontinuitet čovekovog obrazovanja i usavršavanja, koji nije statičan proces, već proces koji zahteva stalnu aktivnost, napredovanje i profesionalni razvoj“, naveo je Pašić.

On je istakao da snaga i vrednost promena u obrazovanju zavise od snage i kreativnosti svih onih koji su neposredno uključeni u obrazovanje.

„Vaspitanje, obrazovanje i nastava su tri međusobno povezana i uslovljena procesa i kao takvi čine jedinstven pedagoški proces“. naveo je on.

Prema njegovim rečima, intenzivne reforme obrazovnog sistema usmerene su na poboljšanje kvaliteta i efikasnosti obrazovanja, kao i na obezbeđivanje dostupnosti kvalitetnog obrazovanja za svu decu.

On je istakao i da su proteklih dana, na štandu Ministarstva prosvete, tokom Sajma obrazovanja, predstavljene različite aktivnosti i projekti, koji su postignuti zajedničkim radom Ministarstva, obrazovno-vaspitnih ustanova, zaposlenih, učenika i roditelja.

Na štandu Ministarstava prosvete, danas predstaviće se osnovne i srednje škole, kao i učeničke zadruge.

Škole će predstaviti primere dobre prakse u zaštiti životne sredine, finansijskoj pismenosti, ali i novih tehnologija za savremeno obrazovanje.

U konferencijskoj sali, biće održane prezentacije o obogaćenom jednosmenskom radu, spoljašnjem vrednovanju rada škola, metode i tehnike za unapređivanje formativnog ocenjivanja u školama, završni ispit na kraju osnovne škole i promocija eVežbanonice, državna matura, mreža ustanova i uloga savetnika – spoljnih saradnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari